• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
ditronix написа:
Опънах си една съвсем отделна нула от таблото до корпуса на бойлера и приключих с тая черна комедия.Поне така си мисля. Ако греша-казвайте да вземаме мерки. ДТЗ не мога да сложа по ради факта че сградата е строена в края на 60-тте.
Това също крие опасности и е забранено, понеже този заземяващ проводник, който си опънал отделно от захранващите може да се повреди и бойлера ще продължи да функционира, защитният трябва да върви заедно с работните.
Тегли си един трижилен от таблото и си монтирай дефектнотокова защита, това че сградата е стара не е проблем
prolux - напреднал
Да ви споделя и аз нещо подобно. Бойлера на село е Елдом инвест, купихме го преди около 4 години. Когато го пусна да грее, при пускане на топла вода се чува пукане. Когато е загрял и е изключил нагревателя това пукане го няма. Сякаш в началото тези шумове ги нямаше ( когато беше да кажем нов) Възвратния клапан му е сменяван преди година-две.
Мисля си нещо по този въпрос. Ако е събрал варовик, котлен камък и там каквото още се събира от водата, възможно ли е нагревателя да загрява тези отлагания, а те ламарината и при пускане на топла вода, респ. като влезе в бойлера студена вода тази рязка промяна в температурата да се получава това пукане?
baretata_7_62 - специалист
Не вервам, температурната разлика не толко голяма. Според мен по вероятно е да ти е много тънкостенен бойлера и да не е направен както трябва и при пускане пада налягането и се отпускат напреженията в казана на бойлера. В един бойлер елдом 50литра, забелязвам същите симптоми, а нов на 1 година. Компромис в качеството баце, нищо повече.
  • 1
  • 2

Тема "Странен звук от бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: