Щом са 10-12 лева е нормално да правят чалъми те вътре нямат никво захранване да не говорим за стабилизатори и т н .Аз за 12 лева си взех със 40 и няколко 5 мм диоди свети като змей ама бяло и още не е изгоряла тестовата луничка.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt
- майстор
26 мнения в "Проблем с новите ЛЕД лампи за лунички"
ins1der
- напреднал
Колеги, попитах баща ми относно тези мигащи луни, при неговата мигаща единия диод пробива и започва да действа като генератор на импуси и това кара да мигат всички диоди, след подмяната на дефектиралия диод луната си свети нормално, но дали това е проблема при теб не мога да кажа със сигурност, но ако ти се разглобява луничката можеш лесно да провериш.
piron45
- майстор
masterk написа:За колегата piron45 Свалям халогенки , които са на 220 в. с цокъл GU 10 и слагам LED крушка на 220 в. с цокъл GU 10 която е с 3 диода ( 3х1 ват )! А цената на една такава крушка е 10 - 12 лв. Няма трафа , няма нищо! КЛЮЧ - КАБЕЛ - КЛЕМОРЕД - ФАСУНГА - ЛАМПА ............ и проблемиЕто за това става въпрос
Прикачен файл:LED-3W-GU10-WW.jpg
Значи проблема остава в самите лампи.Тези определено са китайски и не могат да се похвалят с добро качество. Ако имат гаранция не ти остава нищо друго освен да ги сменяш всеки път като се развалят поне докато имат гаранция.
masterk
- помощник
ins1der написа:Колеги, попитах баща ми относно тези мигащи луни, при неговата мигаща единия диод пробива и започва да действа като генератор на импуси и това кара да мигат всички диоди, след подмяната на дефектиралия диод луната си свети нормално, но дали това е проблема при теб не мога да кажа със сигурност, но ако ти се разглобява луничката можеш лесно да провериш.
Звучи много логично! Thank you !!!!!!!!

c5pro
- специалист
masterk написа:Здравейте,ел.техници!Появи ми се проблем с новите ЛЕД лампи за лунички ( тези с трите диода ) на 3 вата на 220 в.?!В магазина светеха нормално,а в къщи като ги сложих на мястото на старите халогенни лампи (които не са изгорели) започнаха само да премигватВърнах се в магазина.Пробвах ги отново... и там също вече само мигаха???Някой има ли идея за причините
.......Само да допълня че става въпрос не за една,а за 4 броя
Причината е в не доброто охлаждане на електрониката,вградена в луничката.
velas
- специалист
Съмнявам се...аз залагам на калпаво захранване. Има начин лесно да се провери.
masterk, докато мига луничката, качи се на един стол и си доближи ръката до нея...пипни корпуса й внимателно, че не винаги изолират кадърно захранването. Ако спре да мига, значи е захранване.
masterk, докато мига луничката, качи се на един стол и си доближи ръката до нея...пипни корпуса й внимателно, че не винаги изолират кадърно захранването. Ако спре да мига, значи е захранване.
masterk
- помощник
leosat varna написа:Съмнявам се...аз залагам на калпаво захранване. Има начин лесно да се провери.Sorry , ама продъжи да мига !

Sandman
- специалист
Аз от вчера в антрето съм с точно такава диодна крушка. На стандартен цокъл(Е27 май се води) на 220волта. Свети добре, насочена към тавана, но и антрето е 1.5/1.9м.
В банята съм сложил 4 такива, като едната е по-различна. Там са на 12 волта в лунички. Вече месец(едната няколко месеца) си светят без никакъв проблем и осветяват доволно, но и плочките са ми светли
Замислил съм изцяло да минавам на диоди, но няма толкова кеш накуп
В банята съм сложил 4 такива, като едната е по-различна. Там са на 12 волта в лунички. Вече месец(едната няколко месеца) си светят без никакъв проблем и осветяват доволно, но и плочките са ми светли

Замислил съм изцяло да минавам на диоди, но няма толкова кеш накуп

Тема "Проблем с новите ЛЕД лампи за лунички" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература