Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
c5pro - специалист
миро8311 написа:
c5pro написа:
baretata_7_62 написа:
Здравейте, може ли да съществува, дефектирала дефектно токова защита? Става въпрос за един диспенсър за вода, който си работи нормално на охлаждащ режим, а при режим загряване, 2-3 секунди след включване, пада директно главния предпазител? Предпазителя е 40А. Диспенсъра в режим на загряване е 550W; при измерване с мултицет, дава съпротивление около 100 ома. Контакта е занулен или заземен, не съм сигорен най вероятно занулен, защото между нулата и пластините за заземяване мултицета мери 0 ома Имам идея да махна зануляването и да видя дали ще изключи пак?

Контакта трябва да биде заземен.Ако ти е занулен,сработва ДТЗ-то.
Не ми са занулени контактите заземени са.Ако бяха щеше да изключва веднага а тя пада през две три седмици дори и месец
А това какво е:
"............защото между нулата и пластините за заземяване мултицета мери 0 ома"
MrMurdjo - майстор
Ако гледахте и на кого отговаряте и кой точно какво е писал, цена нямаше да имате ...
baretata_7_62 - специалист
Това за мултицета го написах нарочно за да разбере и мало и голямо, че контакта ми е занулен. Само че зануляването е станало още в таблото, щото до контакта си вървят 3 проводника. Махнах занулителния проводник вътре в диспенсъра, ДТЗ не се включи, машината започна да си загрява нормално, що е то? Преди време всичко си е работило, сега интригата е дали проблема е в защитата или в диспенсера? А сега де :)
kam34 - специалист
Много умно, после що ме удари тока. Търси причината защо този диспенсер дава утечка, а не я игнорирай като откачаш кабела.
paralesa - специалист
абе хора,тая тема стана баси осраната история. КАто пишете се уточнявайте на кого пишете и гледайте,че и втори човек се е включил с въпрос. Баси кашата за няколко мнения само :?
За пича с диспенсера-оправи си контакта,махни му зануляването!!!
За пича пуснал темата- най-добре раздели малко нещата и сложи тая ДТЗ примерно само на бойлера или поне да е на по-малко консуматори. Вече ти го каза някой какъв е проблема-тока на утечка на ДТЗ-то се надвишава,когато пуснееш повече консуматори
baretata_7_62 - специалист
И така, след премахването на занулителния проводник, ДТЗ не се включва, но между корпуса на диспенсера и нулата в контакта се появява 30V напрежение. Явно нагревателя е пробил някъде. На първо време ще работи така, а при първа възможност ще се подмени. Въпроса е колко рисковани са теи 30 волта?
valentin114 - специалист
baretata_7_62 написа:
И така, след премахването на занулителния проводник, ДТЗ не се включва, но между корпуса на диспенсера и нулата в контакта се появява 30V напрежение. Явно нагревателя е пробил някъде. На първо време ще работи така, а при първа възможност ще се подмени. Въпроса е колко рисковани са теи 30 волта?
Безопасни са, до 30 мА...а нагоре трябва да се пробва :wink:
kam34 - специалист
Ха, и какво стана сега, дефектно токовата си е работила правилно.
pavelari - майстор
baretata_7_62 написа:
Ако проблема е в нагревателя, при обръщане на щепсела, тези 30 волта ще станат 190 - пробвай за кратко, без да пипате че некой може да улети. Ако пак си останат 30 волта спрямо нулата може да има друго...
pavelari - майстор
c5pro написа:
А това какво е:
"............защото между нулата и пластините за заземяване мултицета мери 0 ома"
Това е заземена неутрала.... какво му е?

Тема "Проблем с дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: