Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
teon - специалист
На Карфур има едни по 2,55лв, 20вт=88вт., марка ''STATUS'' и също светят добре...
Sandman - специалист
Да оспамя и аз :)
Вече два месеца+ осветявам банята с диодни лунички 3*1W, 4 на брой на 12 волта. Банята е със светли плочки, 2,50 на 1,8метра горе долу. Бих казал, че светят добре. Няма изгорели :)
В антрето съм с една такава, на 220 волта, вече месец се държи. Но там не се гаси изобщо.
Ето такива са крушките:Изображение
sashonikolov - специалист
Оооооо Сандмане......познаваме се от един друг форум.... :-D
Я кажи за диодните лунички в банята,че аз по проект съм предвидил 5 лунички на тавана.На 12 волта но халогенки.
На какви пари излязоха диодните лунички и добре ли се разпределя светлината от лещите?
nikivd - специалист
Само да ви кажа, не купувайте енергоспестяваща крушка М-лукс!! Цената им е около 2 лв, в практикс. Консумират 18 вата а отдават 10 вата :idea: и за нощна лампа не стават. Имам и Осрам 14 вата 827. На кутията си пише, че свети като за 75вата и си е така! Адски съм доволен. Живот 6000* часа, включвания-изключвания 5000 *. *Цикъл на работа 70мин. работи, 15 почива. Тази нощ забелязах странен-много дразнещ звук и много слаби премигвания на крушките. Оказа се, че ако ключа на стената има лампичка, напрежението върху крушката не е 0 волта. и тя се опитва да светне. Може би това също е от значение за по дълъг живот. И пак казвам, за да видите как мига, трябва да е много тъмно, и контактния ключ да има крушчица.
sashonikolov - специалист
по този повод аз елиминирах глимп лампите в ключовете преди време.После ми попадна схемно решение за проблема.Накрая и повечето лампи на кутията си има нарисуван ключ за лампа с подсветка и пише,че са подходящи за работа с такива ключове.
Иначе благодаря за съвета относно М лукс.
Тези дни ще взема да препиша таблицата тук с измерените от мен стойности на всички крушки,които съм купувал до сега...чисто информативно
velas - специалист
Банята е 1,80х2,60м. Лунички 4броя 7х1W. Лещите са на 30°...като ми остане време ще ги сменя със 120°(може би).

Разбира се на всяка луничка съм смесвал диодите 4бр/3бр (студено/топло). Така светлината е максимално добра.
Прикачен файл:
Image0196.jpg
Прикачен файл:
Image0197.jpg
С изцяло светодиодно осветление съм в двата коридора, кухнята, масата за хранене, декоративно осветление по стените. Който продължава да твърди, че не ставало, да заповяда...ще му покажа къде продават бадеми и уйски... :yawinkle:
Като приключа с обзавеждането ще направя хубави снимки с фотоапарата... :roll:

П.П. Да не се счита за реклама! От всички (почти) търговци на ЛЕД продукти, с които съм общувал/купувал, само при Дианид може да се поръчат лунички със 120° лещи. Лошото е, че захранванията им за 220V, които слагат са долнопробни и бързо сдават багажа.

Ако сте добри с поялника, купувате половината луни с топла, другата половина със студена светлина, смесвате диодите и се получава годни за употреба луни... :2thumbs:
nikivd - специалист
sashonikolov написа:
по този повод аз елиминирах глимп лампите в ключовете преди време.После ми попадна схемно решение за проблема.
И аз махнах глимп лампата на ключа на осрама. Би ли споделил каква е схемата?
nikivd - специалист
leosat varna написа:
Банята е 1,80х2,60м. Лунички 4броя 7х1W. Лещите са на 30°...като ми остане време ще ги сменя със 120°(може би).

Разбира се на всяка луничка съм смесвал диодите 4бр/3бр (студено/топло). Така светлината е максимално добра.
Прикачен файл:
Image0196.jpg
Прикачен файл:
Image0197.jpg
С изцяло светодиодно осветление съм в двата коридора, кухнята, масата за хранене, декоративно осветление по стените. Който продължава да твърди, че не ставало, да заповяда...ще му покажа къде продават бадеми и уйски... :yawinkle:
Като приключа с обзавеждането ще направя хубави снимки с фотоапарата... :roll:

П.П. Да не се счита за реклама! От всички (почти) търговци на ЛЕД продукти, с които съм общувал/купувал, само при Дианид може да се поръчат лунички със 120° лещи. Лошото е, че захранванията им за 220V, които слагат са долнопробни и бързо сдават багажа.

Ако сте добри с поялника, купувате половината луни с топла, другата половина със студена светлина, смесвате диодите и се получава годни за употреба луни... :2thumbs:
Браво колега =D> И аз мисля, че светодиодите са бъдещето! И дано започнат повечко внос от Китай защото все още са скъпи, както бяха енергоспестяващите лампи преди 5-6 години.
Sandman - специалист
Саше, луничките бяха 9 кинта първата, другите по 7 и нещо. Сега може и да са паднали още. От Илиянци (естествено :lol: ).
Незнам какви са лещите, но както съм написал светят доволно при мене. Като измием банята ще снимам :lol:
vladilen - специалист
говори се че лед на 12v много бързо горели а на 220V не е за препоръчване за баня
така че има ли лед решение за баня?
основно....

Тема "Energy Save лампи - мнения и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: