Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Няма да стане с регулатор ще прегрее мотора също и с винтоверт.Тук трябва мотора да се върти с номинални или малко под номиналните обороти и да се ползва и редуктор.Щото това не е въртене на празен ход има и натоварване.Единственото евтино решение е моторче от чистачки хем бавно хем мощно и евтино,хората агнета въртят с него че една лютеница ли няма.
hidrazin - майстор
amal написа:
piron45 написа:
Направи си простичък регулатор на обороти и си готов. Имаше някъде тема за такива регулатори. Поразрови малко.
Благодаря ви! Това може би е най добрата идея,но не можах да намеря нищо за регулатор на обороти. Може ли от нещо да се свали такъв, може ли някой да ми го направи?
Ако е само двигател нямаш никакъв шанс да му свалиш оборотите толкова много.При 4 секунди за оборот излизат 15 оборота за минута.Ако на двигателче му свалиш толкова оборотите ще може да му спреш оста с ръка.Ще му падне много мощността.
Най-добре си намери някой акумулаторен винтоверт със скапана батерия.Те са със вградени редуктори и голяма част от тях са с регулатори на оборотите.Слагаш му един токоизправител и си готов.Може да използваш и някое старо захранване за компютър - от тия 150-250 ватовите.Тях ги слагаха на старите компове, а за новите са слаби.Такова може да намериш за 10-15лв. примерно.Захранване мога да ти предложа, ама не те знам от къде си.Имах и винтоверти, но свършиха.Чакам пак да ме заредят.Винтоверт без батерия 15-25 лева и това е.
Иначе може да си купиш примерно дигател-редуктор за барбекю:
http://stikni.com/Regions/Panagiurishte ... id-463029/
Давам и друга идея - двигателче от микровълнова.Това дето върти чинията, но не съм сигурен дали ще му стигне мощността.Слабичко ми се струва.
Успех!
kam34 - специалист
Купи си лютеницата от магазина ще ти излезне по тънко от маторя.
hidrazin - майстор
kam34 написа:
Купи си лютеницата от магазина ще ти излезне по тънко от маторя.
Тя пък една лютеница!Вода, боя и сгъстител.А и да не забравя - всички видове отпадък от зеленчуци (дръжки и семки от чушки, люспи от домати както и всички развалени зеленчуци). Това е за аромат - няма грижи, нали минава през огън! :lцl:
rettere - специалист
изпаренията от лютеницата няма ли да влизат в устройството ти.............пък и ти няма да гледаш лютеницата, а мотора с редуктора-така ли? :shock:
Ами огъня няма ли да гледаш?Ами ако спре тока?
Просто се примири с половин ден висене до тавата,може и компания да си намериш-цър-пър,идеи много и в крайна сметка ще си ядеш цяла година лютеница от твоята :tonqe:
zimel - специалист
amal написа:
zimel написа:
За 1 оборот на 3-5 секунди няма как да минеш без редуктор.
От какво мога да сваля редуктор или да купя?
Според мен, най-евтиния вариянт е да ползваш ремъчни шайби от перални машини (от вторичните суровини), плюс малко стругарска работа.

Ако мотора ти е четков, можеш да сложиш и регулатор на мощност за по финно регулиране на оборотите.

За регулатор на мощност, т.е. за регулирането на оборотите можеш да ползваш димер за осветление.
amal - напреднал
изпаренията от лютеницата няма ли да влизат в устройството ти.............пък и ти няма да гледаш лютеницата, а мотора с редуктора-така ли?

Това е проблем и мисля как да го реша. Ако спре тока тичам долу в мазето.
zimel - специалист
Изспаренията нама да ти пречат, а и, така направена лесно може да се почиства.

Другия по-скъп вариянт е един магазин в кв. "Илиянци", където се продават редуктори и електромотори.

Трети вариянт е моторче от чистачки, има достатъчно голям въртящ момент но пак ще трябва редукция, аз бих му сложил и регулатор на напрежението.
bobyi - помощник
Използвай микромотор с вграден редуктор. Такъв може да намериш в много битови или измерителни апарати или микровълнови фурни Моторче от КИП и А апаратура за въртене на диаграмата е с 2 оборота за минута вала не може да спреш с ръка. Подобни моторчета има и на програматорите на автоматичните перални. Отиди в магазин за резервни части и си избери. Ако ползваш по бърз двигател най- простия редуктор е един обикновен сачмен лагер - двигателя на вътрешната черупка - бъркалката на външната
Junak - майстор
bobyi написа:
.....Ако ползваш по бърз двигател най- простия редуктор е един обикновен сачмен лагер - двигателя на вътрешната черупка - бъркалката на външната
Я обясни по-подробно тоз вариант, че ме заинтригува

Тема "Помощ за особен мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: