Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikivd - специалист
"Нула" има само в книгите. На практика "нулата" не е нула. Никой няма условия до всеки електроуред да забива 5 метра неръждавейка. Както и да ползва сребърни проводници за по-малко съпротивление.
vvventsi - специалист
Едно е да кажеш че бие ток от лоша нула ,друго е да кажеш че бие ток от утечка при занулен уред!!!
darken_nz - специалист
Значи ДТЗ е за красота и да лапнишарани.
Всички сме тъпаци и нищо не вдяваме - готово. :-D
А да си мислил по въпроса, ако тази връзка към корпуса е през някакво съпротивление ?
Това е мисълта, как ще изключи тогава ?
Ако е достатъчно голям тока след време ще сработи термичната, а за максималнотоковия ще има да чакаш. :-D
vvventsi - специалист
darken_nz написа:
А да си мислил по въпроса, ако тази връзка към корпуса е през някакво съпротивление ?
Това е мисълта, как ще изключи тогава ?
Ако е достатъчно голям тока след време ще сработи термичната, а за максималнотоковия ще има да чакаш. :-D
Така така дойдохме си на думата,това съпротивление означава само едно НЕ занулена печка!!!
novgradski - специалист
...това взе за ми звучи като: "телевизора работи ....само дето няма картина..."
Иначе заради котления камък ...май е хубаво да се отваря бойлера през някоя друга година..."човек като няма работа - си отваря"..съвети различни.
rettere - специалист
ESPACE написа:
Глупости. Единственото вярно е че нагревателя прегрява и гори. Като прегрее си увеличава съпротивлението и тока и мощността му намалява. Няма как да остане някаква Енергия в него-това да не е акумулатор?
енергията не е само електрическа....акумулиращите печки да нямат акумулатори вътре - макар ,че тухлите се ползват именно като акумулатор...
Фло - специалист
Сега,за да има в този разговор някаква практичност,ще спомена моя начин за борба с котления камък върху нагревателя на бойлера.Аз закрепям мощен постоянен магнит,някъде около клапана на входа на студената вода в бойлера,така,че водата постъпваща в бойлера да се намагнитизира.Намагнитизираната вода променя структурния състав на калциевите и магнезиеви образования по начин,който възпрепятства тяхното натрупване върху нагревателя и заминават с водата .Същия подход се изполва и при едни магнитни топки,които се използват съвместно с прането в автоматичните перални против котлен камък.Ей тука един пример:http://www.balevbiomarket.com/magnitna- ... hinii.html
ZMeyGorianin - майстор
Аз закрепям мощен постоянен магнит,някъде около клапана на входа на студената вода в бойлера
Колко да е мощен? Имам няколко магнита от високоговорители /пищялки/ на тонколони, които трудно отлепям от ламарина. Но те са плоски, а тръбите обли-ще има ли ефект щом контактуват на такава малка площ?
nikivd - специалист
Ще сложа един магнит на душа, да видя дали пак ще се образува варовик. Ако до месец не натрупа значи магнитите действат. Изображение

Тема "котлен камък на нагревател." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: