Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mir4oto - специалист
и както казах по-горе "дистанционно" предимствата са няколко не се вижда, достатъчно сигурно е. Другите два метода имат своите недостатъци единия е много несигурен а другия се вижда. И задължително аларма към бравата.
hidrazin - майстор
Решат ли че си заслужава ще влязат.Вратата вероятно не е единствения достъп до жилището.
Решението е елементарно - врата и брава средна хубост, да не се държат големи суми пари и бижута в къщи и СОТ.
Обикновено СОТ-а отказва повечето крадци, а тези които могат да го елиминират не биха си правили труда ако не са убедени че си
достатъчно апетитен.
Относно дистанционното заключване - щом излъчваш, значи винаги може да бъдеш хакнат.Затова и охранителните фирми избягват да слагат
охранителни системи с дистанционно на апетитни обекти се слага такова само на помещението където е клавиатурата на алармата.
mir4oto - специалист
Пич, слагай табелка на вратата "НЕ ВЛИЗАЙ !!! - ТЕРАРИРУМ" "ОПАСНИ ВЛЕЧУГИ" и си свиркай :-D
hidrazin - майстор
После в къщи намираш бележка:
" НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПРОВЕРИМ "
:partyman:
ivo_dedko - специалист
Колега виж ги тези врати. Предлагат това което те интересува. Аз лично предпочитам друга марка врати, но тези са с електронно заключване в комбинация с механично:

http://www.solid55.com/bg/products.php?product_id=2
Mega - специалист
Каквото и заключване да имаш, пред пневматичния крик всички врати са равни. Виждал съм с очите си как я изкарва от касата. Единственото спасение е да нямаш нищо ценно вкъщи. Аз нямам, да идват ако искат. Имат ли причина ще взезнат. Можеш да спреш само кокошкарите.
Благодаря много на всички за идеите и съветите.Идеята е да се спрат или поне затруднят "случайните посетители".След дълго ровене и четене реших:
-още една врата
-аларма/сирена/ между двете врати
-отключване с GSM модул
vk - специалист
Mega, какъв е този пневматичен крик ?
Няма ли да се вдигне много голям шум и да излязат съседите. Аз например чувам 3 етажа надолу и 3 нагоре, веднага скачам и тръгвам, псувайки защо се вдига шум.
А наистина - в една отговорна кооперация - една сирена която да свирне и да събере хората е най-доброто.
edesign - специалист
с RFID е сигурно http://electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=25. Ако вратата е дървена скриваш четеца на познато само на теб място и така доста фантазия и умения ще трябва да има крадеца

Тема "помощ за електронно заключване на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: