• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Simi4 - напреднал
Добре, ето цената по трите скали.1. Три скали
в т.ч. - Върхова 0,13434
Дневна 0,07167
Нощна 0,02993
Има ли някой който да ми изчисли колко ще струва за един месец 1474 кв/ч дневна и 348 кв/ч нощна по тези три скали за да ги сравня със сегашното заплащане и да преценя дали си струва да мерим и плащаме по цени на средно напрежение.
Simi4 - напреднал
И кога и за колко време е върховата.
a_stoev - майстор
Simi4 написа:
Юридически нещата се уредили така - учредила се кооперация като юрид. лице с открита партида и електромер. .......... На нашите твърдения за битови ни се изсмяха, защото при учредяването на кооперацията като предмет на дейност пише сто неща между които добиване и преработка на животинска и растителна продукция и т.н.

Ако само заради това ви пишат на промишлена тарифа има лек за вашата болка. Промяна на предмет на дейност ще ви струва 100 -200 лв. На времето адвоката ви е прекарал. Трябвало е да пише Сдружение с не стопанска цел - СНЦ. Най добре си направете СНЦ, после кооперацията прехвърля всичките си права и задължения на СНЦ-то и си правите нова партида. После кооперацията я закрийте. Това с телевизиите е най-глупавото и неработещо решение. Оправете си документите.
kam34 - специалист
:? Кви са тия цени, много тънки и аз искам да плащам по такива, а не по 18ст за дневната :lol: Нещо пропускате или забравяте това не е крайната цена. Има още точки и пера които се добавят към тази която пишете.
VLADO66 - майстор
Туй сa цeнитe сaмо чe трябвa дa инвeстирaш в трaфопост и изгрaдиш зaхрaнвaнe/трaсe/ СрН до нeго :-D
fikata - майстор
ЧАСОВИ ЗОНИ ЗА БИТОВИ ПОТРЕБИТЕЛИ
за периода ноември - март
Дневна часова зона 6.00 ч. - 22.00 ч.
Нощна часова зона 22.00 ч. - 6.00 ч.
за периода април - октомври
Дневна часова зона 7.00 ч. - 23.00 ч.
Нощна часова зона 23.00 ч. - 7.00 ч.

ЧАСОВИ ЗОНИ ЗА СТОПАНСКИ КЛИЕНТИ
за периода ноември - март
върхова часова зона 8.00 ч. - 11.00 ч.

18.00 ч. - 21.00 ч.

дневна часова зона 6.00 ч. - 8.00 ч.

11.00 ч. - 18.00 ч.

21.00 ч. - 22.00 ч.

нощна часова зона 22.00 ч. - 6.00 ч.
за периода април - октомври
върхова часова зона 8.00 ч. - 12.00 ч.

20.00 ч. - 22.00 ч.

дневна часова зона 7.00 ч. - 8.00 ч.

12.00 ч. - 20.00 ч.

22.00 ч. - 23.00 ч.

нощна часова зона 23.00 ч. - 7.00 ч.
darken_nz - специалист
a_stoev написа:
Ако само заради това ви пишат на промишлена тарифа има лек за вашата болка. Промяна на предмет на дейност ще ви струва 100 -200 лв. На времето адвоката ви е прекарал. Трябвало е да пише Сдружение с не стопанска цел - СНЦ. Най добре си направете СНЦ, после кооперацията прехвърля всичките си права и задължения на СНЦ-то и си правите нова партида. После кооперацията я закрийте. Това с телевизиите е най-глупавото и неработещо решение. Оправете си документите.
То, че трябва да се вземе някакво решение трябва.
Да се оправят документите е добро решение и мисля, че за 200 лв (ако е само толкова)
определено бих постъпил и аз така.
Но както казах не може ей така да се налагат тарифи.
Питали са хората и те са казали, че са с битови, а не стопански цели.
Има разминаване - да. В такъв случай нещата трябва да се проучат, а не да се налагат тарифи на на сляпо. Ами телевизията може и да не е кой знае колко добро решение, но поне хората да видят простащината на ЕРП-тата и лоялността на адвокатите!
А аз поне съм виждал адски много простащина, само че там потребителите не бяха направили абсолютно нищо, но няма да ги обсъждаме, защото това не е темата - казвам го просто да подчертая колко им пука и какви тъпанари са.
Иначе като цяло и на мен идеята ми е да се изяснят и да се оправят нещата.
VLADO66 - майстор
Уредите за търговско измерване се слагат на границата на собствеността-в случая тритарифен електромер в трафопоста и след това се определя категория консумация според която се определя тарифирането/ценообразуването/ на консумацията.Всяка година/мисля че/ се подава заявление до електроразпределителното дружество за прогнозна консумация за периода.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос към специалисти "средно напрежение" (ако има)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: