Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Колега провери тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 5&start=15 може и да ти свърши работа разгледай внимателно мненията.
paralesa - специалист
arkadas написа:
Абе казвате вие майстори, ама след като не успях да се справя сам, днес я закарах в сервиза на един специалист по автоелуслуги, който след няколко часа вдигна ръце и се отказа. Така, че проблемът остава на дневен ред.
Значи толкова е "специалист" тоя!!! Моите автомонтьори не са електричари,но от ел инсталации на автомобили разбират... Брат ми имаше страхотен проблем с клаксона,след голямо разглобяване и сглобяване успяха да го подкарат,но му казах,че ако пак се скапе,по добре да му се пуснат нови кабели и клаксон,отколкото пак всичката хамалогия.... Накратко,на твоя "майстор" не му се е занимавало повече,защото не може да ти вземе кой знае колко пари,дори и да я поправи,а ще загуби много време...предпочел е да не се занимава. Такъв човек повече не ходи при него!
arkadas - напреднал
Колеги съобщавам Ви решението на проблема, който по думите на башмайстора се оказа от прогнили кабели. Та за тази операция (която му коствала 4 часа) въпросният майстор поиска 120 лв. Цена за работа, която не ми таксуват дори в Камор Ауто. Разбира се сумата не му беше изплатена в пълен размер, въпреки, че той твърдеше, че е напълно реална и заслужена. В тази връзка не само, че със сигурност втори път няма да се върна при този специалист, но и никога не бих го препоръчал на познати и приятели. Благодаря на всички, които бяха съпричастни към проблема и оказаха съдействие с мнения, съвети и препоръки.
zimel - специалист
Всички разбираме че си възмутен от цената, ама ти на колко оценяваш работата на майстора за 4 часа труд?.
hidrazin - майстор
Хората са казали - като не ти харесва цената направи си го сам.
Това за направи си сам всички видяхме до къде го докара и даже с дадена схема.
И защо не пита предварително колко ще струва ориентировъчно?
Ако бях на мястото на майстора нямаше да си вземеш колата или щях да ти възстановя повредата.
:partyman:
DMN - майстор
Малко не е по темата, но...хайде някой от вас дето пишете, че 120лв. е нормално за точно конкретния случай, да си сложи ръка на сърцето и да каже, че той самия никога не е злоупотребявал с доверието на клиент. Сигурен съм, че няма такива...Винаги може да те преметнат, ако не си в час с материята или не стоиш до главата на майстора и да видиш, дали е работил 4 часа и какво точно е свършил. Почти винаги го правят - злоупотребяват. Веднъж бях занесъл един електромотор от абрихт, който нещо не въртеше. "Майсторите" без да го погледнат, веднага съобщиха - за пренавиване. След няколко дни го вземам - по техните думи готов пренавит и естествено, че го отворих като се прибрах, ама по намотките на уж пренавития мотор още си стоеше дърводелския прах. Пренавит - друг път. Върнах се при тях и им казах, че мотора не е пренавиван, те се спогледаха и рекоха, че са се объркали като ми взели пари за пренавиване - имало е само късо съединение между пусковата и работната намотка, което са изолирали. Върнаха половината пари за ремонта. Месеци след това отново се получи пробив на същото уж оправено от тях място. Изолирах го сам и от тогава години нямам проблем с мотора. Бил съм свидетел и на други подобни случки. Просто ремонтната дейност е такава материя, че може много лесно да те качат на черешата. Затова хората не вярват и с пълно право. Затова всички станахме "майстори".
Найденов - специалист
Аналогичен случай в наше село- колата на брат ми (Тойота -стара, но истинска японска ) взе да загрява, ама кво загряване, направо кипи. Караме я на сервиз, който ползваме редовно и двамата при проблеми- тоест сме редовни и коректни клиенти- плащаме си каквото кажат и си купуваме от тях нужните резервни части ,освен това сме комшии (не, че има особено значение). Когато на следващия ден отидох да видя какво става майсторите весело ми предложиха най- напред да си взема валерианче и после ми обясниха, че радиаторът е за смяна, щото е задръстен. То хубаво- ама в момента нямаше финансова възможност за закупуване на нов радиатор, а втора ръка- я камилата я.... След "лечение" с оцет проблема си остана :-D (естествено, то да не толкова лесно) . Вечерта пих една- две ракии, размислих трезво и реших, че проблем създава термостата. На следващия ден махнахме термостата и о, чудо- колата не загрява :shock: .
А майсторчЕтата бяха свалили термостата и не диагностицираха проблем в него.
Е, ко прайм тогава- не винаги можеш "направи сам", не всеки има приятел/роднина автомобилен майстор, не може постоянно да им висиш на главата, за да гледаш какви ги вършат.
П. С. На същата кола, която преди време карах аз имаше проблем с генератора. Майсторите викат дай схема на електриката. Ама как да дадеш схема, след като колата е втора- трета ръка и не е Москвич или Лада . Още повече, че тогава не бях наясно откъде да търся по интернет, а може би нямаше по това време ресурси в интернет. "Оправих" се сам, благодарение на списание "Електрон Дайджест"(де не се счита за реклама, моля)- от него намерих методика за диагностика на реле- регулатора (оказа се здрав) и ровейки в проблема, разбрах, че е изгорял един диод от трифазния изправител. В магазините ми предложиха смяна зо около 250-280лева :rolleyes: . В магазин за електронни части намерих диод с нужните параметри за скромната сума от 80 (осемдесет :-D ) стотинки. Монтирах го на мястото на изгорелия с лек "тунинг" с помощта на пила, дрелка и поялник и работата заспа .
valentino76bs - майстор
Каквоооо 120 лева за тая работа ти взе ли ...?,абе човек ти нещо майтап ли си правиш с нас ....и колегите по нагоре говорят за нормална цена ами той може и 10 часа да я прави мене какво ме интересува това като не му е ясно може и една седмица да се мота,нормална цена било...тц, тц, тц...не само ,че няма да види и стотинка ами и камшик ще яде..... :
Krelion - специалист
......изчезна клаксона автомобила и едва сега осъзнах важността на този атрибут......
Само не разбрах,коя му е важността на този атрибут?
Той се използва само за предотвратяване на произшествия.И на двата ни буса свирките не работят от години .
batkotony - специалист
zimel написа:
Всички разбираме че си възмутен от цената, ама ти на колко оценяваш работата на майстора за 4 часа труд?.
Да ме прощавате,ама "ба тая надница майсторска":за 8 часа-240лв,по 22 дни месечно-то на къмто депутатска заплата отива... :lol:

Тема "Проблем с клаксона на автомобила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: