Остави шкурката. Сложи на флекса един диск за шлайфане и го мятай с него. После го накисни в Кока-Кола,а може и в Дерби-кола-знаеш ли какви препарати са натикали там,и докато се кисне перни една бутилка афганистанско уиски. След тия процедури ще си забравил за проблемите с телефона. Даже може и да не си спомниш повече за него.... Баси акълите!
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ditronix
- специалист
19 мнения в "Проблем с телефон N95 8GB, окисляване.."
Mega
- специалист
Чудя се какви ли не глупости прочетох, включително и това за кока-кола-та. Първо къде има окислено и как видя, ако е вътре. Ако наистина има, вариантите са два. Да е седял така по-дълго време и да е изял писти, и, или елементи. Другия по-малко вероятен е само да окъсява. Ако е втория се слага платката в ултразвукова вана + специален разтвор (никак не е евтин) мие се основно. Разтвора е концентрат и се разрежда с вода. Не е агресивен към елементите в апарата, но почиства всичко друго. Само back up батерията страда, но или се сменя с нова или си сверяваш часа и дата по-често. Каквото има да се мие пада, ако има разядено гориш! След това се мие с чиста вода и се изушава пак много внимателно и основно. След тази процедура или тръгва или не. Зависи какви са били щетите. Ако е имало разядено няма да тръгне. Като цяло така се "лекуват" мокрени и навлажнени телефони. Майстора правилно ти е казал, предвид годините и цената на N95. За колата не коментирам, където има захар няма спасение, а колата пък съвсем!
За сега не съм пробвал нищо, но един приятел има същият и счупи дисплея, но останалото е здраво, и си мисля да го взема от него и от този да сложа здравия дисплей на другия и да го ползвам, така и така ми го дава за 15 лева, аз пък съм сръчен в ръцете и с подходящите инструменти ще го разглобя и сменя дисплея.
hidrazin
- майстор
- На линия
Това е добър вариант - ето и нагледно клипче:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fNEOaB-mlSI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fNEOaB-mlSI[/youtube]

Mega
- специалист
paralesa написа:абе тук имало маса глупаци,на които чувството за хумор е ампутирано... Има друг раздел за шеги и закачки, човека иска съвет не подигравка. Колкото това с колата е идея, толкова и с контактния спрей. Дори по името се разбира, че дава контакт, ако имаш малко идея от електроника ще знаеш, че пръскането с контактен спрей по платка с микроелементи не води до нищо добро. В този ред на мисли ако не можеш да помогнеш, поне не пречи. А иначе е вярно, че има и глупаци, само дето не са маса. Но пък изпъкват с глуповатите си постове!![]()
Това за кока колата беше ШЕГА...шега която и 3 месечния ми син би разбрал,но не и вие
Тани
- модератор
Виждам , че явно си запознат с телефоните и се надявам да науча нещо ново от тебе. Засега не съм имал никакви проблеми след пръскането на електронни платки с контактен спрей - дори напротив - решавал съм доста проблеми с използването му . Това с електропроводимостта му направо ме хвърли в размисъл , та потърсих дали не съм правил глупости , е ДА ама НЕ!
СПРЕЙ CONTACT CLEANER MOTIPhttp://www.proton-bg.com/Article_Detail ... le_ID=8592
Контактен спрей за почистване на ел. контакти
Почистване на ел. контакти За почистване на високочувствителни електронни и електрически връзки в автомобили, стерео уредби, ел. контакти, релета, бобини, печатни интегрални схеми и др. След употребата му не остават следи. Освен почистващ ефект осигурява и антикорозионна защита. Не е електропроводим и няма разяждащо действие.
КОНТАКТЕН СПРЕЙ ЗА ДОБРА ЕЛЕКТРОПРОВОДИМОСТ И ПРОГОНВАНЕ НА ВЛАГАТАhttp://profispray.eu/Kontakten-sprej-p-59.html
АХ 100 АЕРОЗОЛ
ДИЕЛЕКТРИЧНА АНТИКОРОЗИОННА ТЕЧНОСТ
КОНСЕРВАНТ, ПРОГОНВАЩ ВЛАГАТА
ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ЕЛЕКТРООБОРУДВАНЕ
На разположение на професионални потребители при заявка:
Технически лист с физико-химични данни;
Информационен лист за безопасност
ОПИСАНИЕ
Силно проникваща нисковискозна безцветна течност, разработена за обслужване и техническо поддържане на електрооборудване.
Индекс KB, разтваряща способност 38, превъзходна за отстраняване на голям брой, характерни за електрооборудването замърсители, както и достатъчно ниска за да уврежда чувствителните на действието на разтворители материали.
Температура на възпламеняване 59°C, гарантираща относителна безопасност на работа.
Устойчивост на пробив 60 000 V, за прилагане върху електроинсталации, работещи в трудни условия.
Вискозитет при 25°C 1,6 mm²/s, осигуряващ силна проникваща способност и формиране на изключително тънко покритие.
Този многофункционален продукт служи за:
- почистване на инсталации;
- трайна антикорозионна защита, благодарение на специални добавки;
- подсушаване на инсталации при третиране за прогонване на влагата.
Не се окислява при съхнене на въздух, не гумира и не се засмолява.
Съвместим е с всички метали, включително благородни метали и покрития. Не атакува пластмасите, еластомерите, нито боите.
Позволява да се преодолеят проблемите при превключване, първоначално възбуждане, къси съединения. Възстановява електрическите параметри.
ОБЛАСТИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ
Електромотори. Шкафове, клетки. Електрически снопове, делко. Осветление. Вентилация, екстракция. Морска електроника, товарен транспорт.
Mega
- специалист
... Да не бъркаме контактен спрей с почистващ такъв. Да именно, защото съм запознат с телефоните и съм работил това над 10 години. Процедурата за почистване е гореописаната от мен. Пръскането с подобен спрей няма да ти почисти телефона, освен ако не е нещо малко като щета, защото при намокряне водата отива капилярно под повечето чипове. Просто се просмуква. От там телефона работи докато комбинацията от електричество и вода започне да разяжда пистите. След това започва да дава проблеми или спира. Ако почистването се направи веднага след намокрянето, вероятността да се оправи е голяма. За съжелание хората се заблуждават, като видят, че работи и не го спират ... Както и да е, при новите модели с тъч екран, е по-сложно и там цената за ремонта в повечето случаи надхвърля цената на апарата...
Като подобна химия се ползва спрей за почистване, който на изхода е с една четчица. Той се ползва за малки локални замърсявания, или след смяна на елемент за да се почисти мястото. Този който се води контакт спрей в телефоните не се ползва, той е за по-груба електроника, релета, ключове...
Като подобна химия се ползва спрей за почистване, който на изхода е с една четчица. Той се ползва за малки локални замърсявания, или след смяна на елемент за да се почисти мястото. Този който се води контакт спрей в телефоните не се ползва, той е за по-груба електроника, релета, ключове...
ditronix
- специалист
Ехааааа,глупаци на маса....Голям кеф! Е,не можем всички да сме умници,все трябва да има и някой като нас,дето ще се хване да направи нещо. Колкото до спрейовете-аз ползвам КОНТАКТ ОЛ (бе почти съм сигурен,защото има и електроизолационен лак,който би трябвало да е КОНТАКТ ОС),който е перфектен. Само че ВЮРТ му вдигнаха няколко пъти цената,по-точно-три пъти и от 8 кинта сега го харчат по 24-25. Но си струва. Лакът и той е убийствен. Пръскаш,след 15-20 минути може да се пипа без последици.
- 1
- 2
Тема "Проблем с телефон N95 8GB, окисляване.." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература