Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dron4o - специалист
А добре Контролера има ли значение дали ще влезнат 24,37 или 45 волта. Защото при работа на панела предполагам ще докарва кам 35 волта. И какво става с контролера тогава?
miroton - майстор
Направи си хубава сметка на инвестицията,може да се окаже по евтино за си плащаш за ток на електроразпределителното дружество.
dron4o - специалист
За в тоя момент имам: панелите и 2 акумулаторни батерии по 12V-100Ah.Остава контролера и инвертора според вас има ли смисал инвестицията, че точно с това пак несам се занимавал :)
moimoimoi - майстор
според мен най елементарно е да си вържеш бойлера към тез панели,не ти трябват никакви електроники,акумулатори,инвертори
няма да се развива пълния капацитет на нагревателя , ама то и не ти трябва кой знае колко топла вода ,да я загрява до 40 градуса ще е супер лятото
190 вата по 4 панела тва са си 760 вата, теоретично за 8 часа ще се е загряла до 65градуса
от къде си купил панелите?какви пари са
dron4o - специалист
Бойлера в интерес на истината решението съм му го намерил преди няколко годни, зимата-котел на твърдо гориво, лятото-слънчеви колектори. Въпроса е тея 35V като му сложа Контролера за 24 да не искара Оранжево-зелен дим :? :lol:
hidrazin - майстор
Ти за контролера ли говориш или за инвертора? Май нещо не си схванал.
Контролера ти прави заряда на акумулаторите а инвертора от тях мрежово.
С една дума контролера ти е зарядното. Контролера това му е работата - да ти осигури заряд
на 24 волтовия акумулатор и когато нямаш 24 волта и когато имаш над 30 волта.
:partyman:
vk - специалист
Дайте да обясним, какво прави инвертора и какви са основните му параметри ? А и какъв е ценовия диапазон на тези устройства ?
dron4o - специалист
За самата работа на устройствата се знае така или инче разбрах това което незнаех значи до контролера и 40 волта да дойдат няма да му има нищо и ще си зареди акумулатора без проблеми.
А доколкото се отнася за ценовите диапазони и основните им параметри би ми било интересно ? :?
dron4o - специалист
А същност при успоредното свързване волтовете си остават сащите, а ватовете се повишават така ли?
fox_vt - майстор
Мхм също както при успоредно свързване на батерии или акумулатори :wink:

Тема "Въпрос за Соларни панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: