Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo - специалист
lyubohar написа:
Случвало ми се е да пробивам на подобни машини.
И имам представа,че могат да се ползват цанги и по малки патронници.
Колко хора обаче са се опитвали да пробиват с бургия 0.5мм. с такава машина?
И колко е било успешно?
Не е за заяждане.Просто много лесно се чупят.
С такава бормашина в училище сме пробивали дупки в платки за крачета на елементи.Със същата бормашина сме пробивали дупки за сап в 5 килограмов чук със свредло 25 мм. и за да успеем по бързо,че да се чупим от практика преди края на часовете сме се набирали на ръкохватката за спускане на вала...Е не успяхме да я изгорим проби се пущината :-D
amxcs - специалист
И аз платки ще пробивам.
До сега пробивах с един DIY стенд за руска дрелка, която бие на където си поиска и не съм трошил бургия.

С тази бормашина се надявам да е по-добре.
miroton - майстор
Що не си вземеш една бормашинка за платки и не се занимаваш с глупости,15 лв струва.Твойта бормашина едва ли развива 18 000 оборота.
profesionalist_wood - майстор
Привет коУеги. Някой да знае какъв беше размера на морзовия конус на колонна бормашина ПН 161 ? :? Морз 1 или морз 2?
Мерси. Не знаех дори че още ги правят колонните бормашини :?
fikata - майстор
Не знаех дори че още ги правят колонните бормашини
ПН 161 ще рече Пробивна Настолна /машина/
ПК 203 /РК203 на латиница/ пък ще рече Пробивна Колонна /машина/.Да, и тях ги правят още в ЗММ Металик-Пазарджик.
:-D
Идея си нямам колко струват като нови :? Но пък е интересно
А иначе разгледах че повечето патронници с морз 2 са до 13 мм,а не виждам с 16 мм :?
moimoimoi - майстор
на снимката клемната кутия на двигателя не се вижда добре колко проводника/белите/ излизат от двигателя
доколкото виждам са три броя и въпросните мостчета не означават че е свързан в триъгълник а се ползват само за сврзване с срещуположните шпилки където е захранващия кабел. ако е така то този мотор е пренавиван и кой го знае дали е свързан на триъгълник или звезда. ако може по добра снимка на кутията на двигателя
П. Петков - специалист
Конкурс за тази бормашина:
Как се вади зеегер шайбата, която фиксира лагера, който е до ремъчната шайба на вретеното? :)
Свиването и свалянето на тази шайба е незабравимо преживяване!
Шайбата и лагерът са монтирани в "кладенец" с диаметър 62мм и дълбочина около двадесет сантиметра (слагат се и се махат от страната на патронника). Никакви клещи не могат да влязат, нито да се отворят, камо ли да стиснат ушите на шайбата!
"Тот, кто первый даст ответ, тот получит десять лет!" :-D

Тема "Настолна бормашина ПН-161 на 220V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: