• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
инвертора си ги държи тия 80-90 ампера кат пич и не мърдат, а на тоя въшльо от лидъл това му е максимума,който не се знае дали въобще е там или около 80 ампера
за 1.6 мм електроди ще е добре ама за 2.5 не мисля
ама с 1.6 няма да завариш кой знае колко добре винкелите,ще ги наплюеш и толкова,най много да заваряш ламарина към винкел :lol: и няма да я прегориш
valerko - специалист
Направо се отказах. Благодаря на всички, бяхте ми доста полезни.
LazarGanev - "Велик майстор"
valerko написа:
Направо се отказах. Благодаря на всички, бяхте ми доста полезни.
Поздравления за избора!
hidrazin - майстор
Нямаш ли някой комшия с електрожен? Мисля че една бутилка ракия и един леген със салата
ще заварят асмалъка.
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Електроженът е такъв инструмент, че колкото по-малки познания в заваряването има човек, толкова по-голяма е нуждата от качествена машина. А колкото по-голям професионалист е човек, толкова е по-голямо нежеланието за работа с некачествествена машина. И в двата случая електроженът трябва да е кадърен :)
Virtuozo - специалист
Супер! Темата е категорична на 100% и всеки е прав. Няма чалъм обикновен електрожен да тежи колкото инвертор,да струва 5-10 пъти по евтино от инвертор и да върши работа-НЯМА ТАКЪВ СЦЕНАРИЙ! За 2.5 90-100А а тоя плювалник са му замерили 80А и сигурно ги дава обаче за минута работа ще иска 10 почивка то и така става ама ако асмалъка е пуснал вече ракия :finga:
Един електрожен който покрива нуждите и елементарните изисквания на един самоук и непретенциозен заварчик,каквито сме на 90% всички ние,се състои от трансформатор навит от медна шина,чието тегло в трансформатора е между 10-15 килограма и работен ток поне 125 А който позволява да ползваме тройки. Само материала в такъв електрожен струва над 200 лева,като в това число не слагам труда,инженерната мисъл и печалбата която калкулират хората които са се занимавали с пускането му в производство.
SEV - специалист
Virtuozo написа:
Супер! Темата е категорична на 100% и всеки е прав. Няма чалъм обикновен електрожен да тежи колкото инвертор,да струва 5-10 пъти по евтино от инвертор и да върши работа-НЯМА ТАКЪВ СЦЕНАРИЙ! За 2.5 90-100А а тоя плювалник са му замерили 80А и сигурно ги дава обаче за минута работа ще иска 10 почивка то и така става ама ако асмалъка е пуснал вече ракия :finga:
Един електрожен който покрива нуждите и елементарните изисквания на един самоук и непретенциозен заварчик,каквито сме на 90% всички ние,се състои от трансформатор навит от медна шина,чието тегло в трансформатора е между 10-15 килограма и работен ток поне 125 А който позволява да ползваме тройки. Само материала в такъв електрожен струва над 200 лева,като в това число не слагам труда,инженерната мисъл и печалбата която калкулират хората които са се занимавали с пускането му в производство.
Нямаш си и на идея колко си прав,поздравления :) :) :) .
angel_ov - специалист
Аз съм от прецаканите ама за 100 лв толкова.
Довечера ще го тествам с 2.5 мм
един след друг давидим колко ще изгори и колко ще почива.
Намотките са медни.
pansim - майстор
Намотите са първична мед, вторична алуминий.
Много слаба машина. На 230волта наистина може да даде 80А, но като и поставиш един удължител за да си заваряваш по двора, умира съвсем.
За да не съм голословен ето изисквания за ток на електроди ЕСАБ 2.5мм.

Прикачен файл

IMGP2289.JPG
angel_ov - специалист
28-30 градуса околна температура.
Изгори два и половина електрода вежен 2.5 мм без прекъсване и защитата сработи.
Трябваха му точно 15 мин. почивка.
Мен ме устройва цената и възможностите му.
Най-много да му сложа един вентилатор може и да стигне до 3 електрода.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Съвет за електрожен от Лидл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: