Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Абе MamaMy
Ти потвърждаваш моето и на Johny предложение с галетен превключвател и релета
fikata написа:
Ако имаш релета в излишък, вземи си един галетен ключ да ги превключва и готово
Ама все пак темата е "5 позиционен ключ - откъде?"
Изборът е на автора на темата...
bulhomes2 - майстор
Да де. Вече казаха за галетния ключ и благодарих. За това пуснах темата - защото в магазините, в които търсих явно не са знаели (или н са се сетили) за тези ключове.
bulhomes2 - майстор
Мда. И това щеше да свърши работа. А и сегашния ми 5 тактов (който ме изненада с комбинациите) си го бях взел от ТПетров...
bulhomes2 - майстор
fikata написа:
Поздрави,че си се оправил сам =D>
Намерих ти ключ на Шнайдер точно за тебе:петтактов 01234 монофазен
Изображение
15121
4 ways selector switch CMD - 10 A

:partyman:
Уауууууу :shock: :shock: :shock: Ще ми отпадне от списъка с покупките. Цитирам част от писмото на търговеца:
"....артикулът от който се интересувате е със срок на доставка 21 дни и за да го поръчате, трябва да го предплатите. Цена с ДДС 78,95 лева..."
pavelari - майстор
проблема на схемата с релетата е най-долното от трите - когато работи на скорост 2, 3 и 4 през скорост 1 се подава напрежене на въпросното реле заради напреженията, които намотката генерира. прекъсни експериментално единицата когато работи на 2 3 или 4 и провери дали работи нормално
bulhomes2 - майстор
Както вече писах го преправих, но ще взема да го кача тук. Сега по никой кабел не може да се върне ток до управляващите вериги на релетата. Не вярвам на някого да му дотрябва, но поне аз ще знам къде мога да го намеря :lol:
Прикачен файл:
1.gif
1.gif (66.63 KиБ) Видяна 4496 пъти
Прикачен файл:
2.gif
2.gif (70.67 KиБ) Видяна 4496 пъти
Прикачен файл:
3.gif
3.gif (66.71 KиБ) Видяна 4496 пъти
Прикачен файл:
4.gif
4.gif (68.84 KиБ) Видяна 4496 пъти
ПП. Сега виждам, че на четвърта скорост кабела е можело да не минава през най-долното реле. На първа скорост най-горното реле ще си е включено и ще е прекъснало фазата към четвърта.
hidrazin - майстор
Уауууууу :shock: :shock: :shock:
Е какво не ти харесва? Тънка лайсна !!! Пък и вероятно е schneider turkey.
:partyman:
kam34 - специалист
Потърси български петпозиционен ключ за електрожен Кракра, може да го намериш доста потънко от шнайдерския.
bulhomes2 - майстор
Ами то за 3 шнайдерски ключа цял електожен ще си взема :lol:

Тема "5 позиционен ключ - откъде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: