• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Тия девиаторни ключове отдавна съм ги забравил. Има доста по-елегантно и евтино решение.
Повечето тук го знаят.
:partyman:
fikata - майстор
marmoz
Независимо,че си намерил схемите в каталога пускам и тук схемата с два девиаторни и два кръстати ключа.
Девиаторите и кръстатите все пак са класика и трябва да се знаят, независимо от импулсните релета и фотоклетките.
Изображение
hidrazin :partyman:и все пак, когато те повика тъщата да и оправиш девиаторната инсталация не трябва да се излагаш.
marmoz - специалист
Мда класиката си е класика неможе всичко "Хаи тек" :)
Дето колеге бе писал в форума че като чуе "Хаи тек" си мисли как се е качил с колежката на планината /хаи/ и прави тек :) (цитат по спомен)
Здравейте! И аз бях заложил да имам двоен девиаторен ключ точно на входа на спалнята, който трябва да ключва/изключва двете отделни нощни лампи. Отделно до всяка нощна лампа има по още един девиаторен.

Ел. техника обаче май е омазал нещата и на всеки от клучовете излизат по три проводника. Което е проблем, защото до колкото разбирам на двойния девиаторен не трябва да са 3 проводниците, а 5 или 6 както коментирате тук. Има ли някаква друга схема на връзване, която да е направил техника или нещата са сгрешени тотално?

В момента поведението е, че двойния девиаторен може да включва или изключва и двете лампи, но едновременно и двете и единствено ако са включени от единичните девиаторни. Същото е и поведението при единичните девиаторни - те включват/излючват единствено ако двойния девиаторен е включен.

Ако не е възможно да оправя нещата с 3те проводника, то може ли да се постигне пак поведението на двойния девиаторен, но с импулсно реле?

Благодаря!
plamen6703 - майстор
Прегледай това http://www.elplanbg.com/izgrajdane-na-o ... nstalacii/ ако не ти помогне и не разбереш за какво става дума, търси електротехник на място да види и да ти каже какви са възможностите!
Успехи! :partyman:
iliya_i - майстор
В девиаторните ключове трябва да има по 3 проводника.Съответно в двойния девиатор - 5. За да се получи описаният ефект, девиаторните ключове са свързани неправилно.
moimoimoi - майстор
както го описваш излиза че ключовете са свързани последователно
не търси стария елтехник, явно той толкова си може,потърси друг майстор

принципно трябва да се пуснат две нови жила от двойния девиатор до разклонителната кутия и да се свържи по правилния начин
  • 1
  • 2

Тема "относно двоен девиаторен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: