Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiks00 - помощник
:evil: :evil: На точния ми мултицет му е свършила батерията. По-неточния, който мога да използвам само за да проверявам веригата показва, че и трите нагреватела са прекъснати. Бойлерът, обаче топли. Още повече, че на втора степен, която не съм ползвал от зимата също съпротивлението е безкрайно. Давайте сега с коментарите, моля. :?
Junak - майстор
stiks00 написа:
:evil: :evil: На точния ми мултицет му е свършила батерията. По-неточния, който мога да използвам само за да проверявам веригата показва, че и трите нагреватела са прекъснати. Бойлерът, обаче топли. Още повече, че на втора степен, която не съм ползвал от зимата също съпротивлението е безкрайно. Давайте сега с коментарите, моля. :?
Виж сега, може и да ми се разсърдиш, ама пак изразявам съмнения за подготовката на питащия.
Причина е факта, че започваш да мериш съпротивление, без да провериш показаниятя на прибора при верига. Послушай ме, потърси приятел, който е по навътре в материята...
stiks00 - помощник
ееее. Малко само ще се разсърдя. Ако някой не подскаже нещо, но конструктивно, ще потърся професионална помощ. Нека не звучи самохвално, но познавам доста добре електротехниката.
stiks00 - помощник
За да се получат такива мощности съпротивлението на нагревателите трябва да е малко. На мен ми показва безкрайност. Трябва да е друга причината. Нали ме разбираш? Надявам се да ме разбираш. Нещо друго е. Сигурни ли сте, че тези нагреватели са с реотани???? И на трите веригата е прекъсната. Няма съпротивление, Нека пише някой, който ги познава. Всичко каквото ми казвате е логично, но явно не е този случая. И аз не искам да обиждам никого :) .
Junak - майстор
Направи пробна лампа 220V и я вържи ПОСЛЕДОВАТЕЛНО към клемата на нагревателя и контактора. И включи. Ако светне нормално - нагревателя е здрав. Ако светне слабо или не светне - заминал е.
И така и на трите нагревателя
stiks00 - помощник
ще пробвам, но това повтаря проверката за съпротивление на на нагревателите, по друг :) начин
lz1wvm - специалист
stiks00 написа:
ще пробвам, но това повтаря проверката за съпротивление на на нагревателите, по друг :) начин
Това е метод за проверка по ток,не по съпротивление.....
Поне пусни снимка на устройството,и къде какво мериш.Иначе темата се превръща в безполезна.....
galin56 - специалист
Stiks Всичко наред ли е с теб?
Прочетох това в нета и изтръпнах, надявам се да е само съвпадение.
Мъж загина при токов удар
При ремонт на бойлер снощи ....
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1542630
stiks00 - помощник
Добре съммммм!. Не съм аз! :)
stiks00 - помощник
Болера е такъв.
http://www.siemens-home.com/Files/Sieme ... screen.pdf
Довечера пак ще се мъча с него. ХИХИ

Тема "Бойлер Сименс 21 kw не работи единия нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: