Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Може ли да ползвам темата за тоя пустия ремък че не съм го виждал на живо как е точно. Харизват ми една такава бетонобъркачка но проблема е бил точно същия пистов ремък. Постоянно го е късала и е бил доста скъпичък. Имала някакви проблеми с шайбите и от там. Това от обяснението на собственика ама той освен от мазилки не разбира и си купил друга за по лесно.
Може ли да се преправи нещо примерно с верига да не е хептен твърда връзка. Или изпълнява някаква функция като предпазител от претоварване.
MamaMy - майстор
Като я отвориш ще умреш от смях. Ремъка и едното колело нарочно са направени паянтово. Те играят защита на мотора при претоварване и спиране. Ремъка е пистов, но май имам спомени, че колелата са гладки без канали. Става дума за механизъм по-смешен от ремъка на шевна машина. Там има простор за направи си сам чак до хоризонта и обратно. Честито за бъдещата придобивка! Заслужава си от всякъде занимавката. Ако не успееш, дай ми я. Аз ще си я побългаря :)
hladnia - специалист
torbalan написа:
Да, бетонобъркачката е монофазна.
Само предполагам, че е с кондензатор.
Не предполагам, а съм сигурен че мощността и е паднала под номиналната.
Ако кондензатора е изгорял - не би ли трябвало да се очаква, че няма да работи изобщо?:)
Кондензаторите по принцип съхнат, и намаляват капацитета (примерно от15мф на 7мф), при това състояние също върти ел.двигателя, но няма мощност.
Това е дискутирано вече многократно, при пералните.Доколко до ремъка там поне по звук се усеща. :partyman:
hidrazin - майстор
Кондензаторите по принцип съхнат
И какво им съхне специално на тия, като не са електролитни?
:partyman:
torbalan - Дървен философ
и да не е електролитен - пак старее :)

тия дни ще я разглобя и ще докладвам :)
crez написа:
Разбира се че е с ремък, а как според теб се постига мощност с едно двигателче от флекс? :?
Постига се голям въртящ момент и по-малки обороти... А не мощност :)

Иначе може със зъбна предавка, с червяк или с ремъчна предавка... Естествено - най-евтиния вариант е с ремък, но пък там има други кусури...
lov - майстор
MamaMy написа:
Като я отвориш ще умреш от смях. ....................................................... Честито за бъдещата придобивка! Заслужава си от всякъде занимавката. Ако не успееш, дай ми я. Аз ще си я побългаря :)
Няма да ми се опре даже ще трябва да я оправя на бързо иначе ще трябва да бъркам с лопатата. :x
hidrazin написа:
и да не е електролитен - пак старее :)

тия дни ще я разглобя и ще докладвам :)
То малко като врачките щото както казах че не съм ровичкал такава. Но почти съм сигурен че ще е кондензатора. Само да не нацелиш от италианските като колегите с компресора и пералнята в другите теми. Щото става ма епидемия с тях. Пресен пример от завчера. Чак третия беше здрав и голяма разправия в магазина да ги върна неработещите. И не се знае даже този който монтирах колко ще изкара.
torbalan - Дървен философ
Ако е кондензатор - ще питам от къде да поръчам. В наше село надали ще се продават такива неща :)
lov - майстор
То няма какво да е друго по описаните признаци. Има ли скъсен път ще ръмжи та се къса и няма и да превърти. Че даже и предпазителя ще пада вероятно. Ако има нещо по намотките или изобщо няма да тръне или ще грее като печка па даже и ще подпуши.
Точно такъв беше ефекта от калпавите кондензатори. Мотора беше на един циркуляр. Развърта на празен ход и после като напънеш да срежеш една цепеница и умирга щото работния според мен няма тоя капацитет. Проверявах го през лампа на високо напрежение и не свети с пълната мощност както би трябвало да се получи при тоя капацитет.
Даже ако ми остане време ще взема до му направя една дисекция на тоя кондензатор. Почвам да се съмнявам че ги правят в пакет по няколко с изводи оразмерени за предпазител. Както са кондензаторните батерии на уредбите за косинуса. 10 броя в паралел мисля че бяха в една клетка и като пробие някоя просто изводчето прегаря но останалите си бачкат. Малко вероятно ама като гледам че с ги правят в един и същи корпус нищо чудно да пишат после това което уж е останало работещо след теста. И да ги маркират в някой гараж и по край тях да мушкат и брака. Щото по лакомо от търговец на тоя свят няма.
ivanj - специалист
Торбалан свали вече тая кутия за да спрем да гадаем.
hladnia - специалист
hidrazin написа:
И какво им съхне специално на тия, като не са електролитни?
:partyman:
Кондензаторите с постоянен капацитет се наричат „постоянни кондензатори“. Техният капацитет се определя по време на тяхното производство и след това не може да бъде променян. В зависимост от използвания диелектрик съществуват няколко вида постоянни кондензатори:

* Хартиени — състоят се от 2 станиолови ленти, изолирани помежду си с импрегнирана хартия. Намират приложение за работа само при електрически сигнали с ниска честота.
* Слюдени — При тях диелектрикът е слюда. Произвеждат се с неголеми капацитети и се използват при високи честоти.
* Стирофлексни — приличат по конструкция на хартиените, но тук диелектрикът е от стирофлекс — тънка прозрачна лента (фолио) от полистирол.
* Пластмасови — диелектрикът е от други пластмаси.
* Електролитни — характерно за тези кондензатори е, че имат голям капацитет при неголям обем. При тях като диелектрик се използва тънък слой от диалуминиев триоксид.
Мощност на кондензатора — максималната реактивна мощност, която може да бъде проведена през кондензатора без повреда. Зависи от работното напрежение, от сечението на проводниците и плочите и от общите загуби.
http://www.servicebg.net/shop/product.p ... uctID=1216
При този модел със сигурнос има вътре течност

Тема "Бетонобъркачката ми няма мощност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: