• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lowriderzzz - специалист
vk написа:
Играчка може да се окаже, а може и да е много лесно. Форума трудно ще помогне, защото трябва да се мери на място. Да се търси късото съединение. Имаш ли базови познания. Ако не, по-добри потърси приятел, познат или човек който разбира.
по принцип имам базови познания. И аз се надявам да е нещо много лесно, но ще видя сега кой ще е на разположение да го викна да даде малко акъл.
lowriderzzz - специалист
lov написа:
Огледай бойлера той е захранен на твърда връзка така че не е изключен от мрежата.
Ми мисля че не е от бойлера, защото го бях оставил миналата седмица да нагрее малко вода около 2 часа и нищо му нямаше - работеше си и нагря водата.
lov - майстор
lowriderzzz написа:
lov написа:
Огледай бойлера той е захранен на твърда връзка така че не е изключен от мрежата.
Ми мисля че не е от бойлера, защото го бях оставил миналата седмица да нагрее малко вода около 2 часа и нищо му нямаше - работеше си и нагря водата.
Недей много да мислиш ами локализирай на кой кръг ти е проблема. Тя и една дрелка миналата седмица на вилата бачкаше ама днеска като ми дотрябва се оказа че не бачка. Не казвам че е точно бойлера ама една капка вода на лустър клемата и береш ядове. Ама същото може да стане и на друго място. Овъглява и само като му подадеш 220 дава на късо иначе с уреда може и да не покаже нищо.
Но макар и да имаш познания не е лошо някой колега да погледне. Има си разни чалъми да се такова дявола ама е дълго за обяснение и надали ще се справиш.
hidrazin - майстор
по принцип имам базови познания
По принцип нямаш ни базата, ни основата и не си играй с тия неща.
Даже не можеш да разпознаеш гребена за фазата на предпазителите и си го наричаш обща нула !!!
Не се скъпи за няколко ракии, за този дето я има базата и надстройката.
Просто приятелски съвет.
Лека утрин!
:partyman:
moimoimoi - майстор
инсталациата 2 или 3 проводна е?
ако е с 3 проводна може да откачиш първо нулата а ако пак има късо да откачиш и земното за да видиш късото към кое става-нула или земно
имам предвит да откачиш нула и земно на линията на която изключва предпазитела
тези предпазители са качествени така че ще устискат бая къси
и все пак ако продължава да става късо след като си откачил нула и земно/при 3проводна инсталация/или само нула при 2 проводна инсталация то явно фазовия проводник прави късо през някакъв изкуствен заземител/нула-най често арматура,водопровод или друга нула/земно на друга линия-примерно ако се пресичат два кабела на две различни линии може да се появи връзка между тях ако мазача му е надигало много и той тактично е начукал кабела с теслата =D> майсторски
VLADO66 - майстор
Първо разкачи фазата от проблемния предпазител и я сложи на съседен.Ако пак пада,демонтирай контактите като оглеждаш за влага в конзолите.Ако пак е същото се разкачат кабелите в разпр.кутии и се прозвънява линия по линия.
lowriderzzz - специалист
днеска си по играх още малко да пробвам да открия проблема, но пак удрям камък. Махнхах предпазителя и го замених с този на за другата стая (с една и съща соийност са) но пак същото. Значи не е и от бушона.

После се сетих че не бях проверил климатика - е пробверих го, разкачих го от захранването, даже и вътре като го отворих го разкачих, но и от него не беше.

Сега не знам вече какво може да е. Някой беше казал, че контактите дори да не показват късо с мултицета пак може да е от тях, но това значи ли да ги махам всички и да ги заменям с работещи за да видя дали е от тях ?
darken_nz - специалист
Е, не всички, де - само тези, които са на този кръг.
Ако не ги знаеш почваш да мериш къде няма напрежение и после ги оглеждаш един по един. Ако не е това за съжаление следва ровенето по разклонителните кутии, и в контатките.
Казвам го, защото в апартаментите има едни черни, дълги контакти и там пак има съединения - виж първо тях.
Разкачаш едно по едно и гледаш.На мен ми е падал предпазител точно от овъглен контакт.Какво ставаше ? Като сложа капачката и гърмеше и падаше автомата. Е, ''поговорихме си'' малко с капачката и проблема се реши. :-D
lowriderzzz - специалист
darken_nz написа:
Казвам го, защото в апартаментите има едни черни, дълги контакти и там пак има съединения - виж първо тях.
:-D

еми май тях ще трябва да ги подкарам.

Кои са тези черни дълги контакти. В кухнята има само обикновени двоийни контакти. Не говоря за ключовете - те са на обща верига за целия апартамент.
VLADO66 - майстор
Черните дългите са по панелките, казах ти какво да направиш.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Пада ми бушона при включване на захранването. Защо така ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: