• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cerrone - специалист
Прохода под цялата кооперация около 10-12 метра, след като се завие към входа има други 10-12 метра до вратата.
Идеята е който наближи прохода да задейства лампите (ключа за тях е точно в началото на прохода) и обратно при излизане от входната врата (ключа е вътре до входната врата)
VLADO66 - майстор
Значи варианта който си избрал е удачен, виж какво е захранването на сензорите и както казва fikata ако трябва нула я пусни в гофрето към ключа.
vk - специалист
А не можеш ли - на местото на двата девят.ключа да сложиш бутони и едно стълбищно реле (1 минута). Който минава си пуска лампите в този "проход" и после те си гаснат сами.
Защото е важно и разхода на енергия - няма смисъл да светят лампи напразно.
zz_stefanov - майстор
Елиминирай девиаторните ключове, осигури постоянно захранване до плафоните и постави до тях от датчиците на дето е постнал Владо. Няма смисъл според мен от вградениете в стената датчици, въпреки че ще имаш достатъчно жици от девиатора за да ги захраниш.
В отдалечения край на входа ни и над стълбите (където проектантане е поставил бутон за автомата) сложихме по един плафон от тези кръглите с датчик за движение и вече година и половина няма проблем.
Каквото и решение да избереш, без някой лев от блока няма да стане.
baretata_7_62 - специалист
Здравейте, преди 2 дни си купих за 16лв някакъв си ВИТО сензор за движение, за ползване на двора, да пише че засича до 12 метра. Викам си 10 метра горе долу ОК, но се оказа че засича едва на около 3-4 метра макс. А пък аз искам при отварянето на входната врата да ми се светка лампата. Разтоянието м/у датчика и външната порта е около 15м. Имали по силни по читави датчици за по голямо разстояние?
VLADO66 - майстор
Сензора отдолу трябва да има три врътки-таймер, регулиране за осветеност и регулиране чувствителност на сензора.Отделно на кутията трябва да има диаграма за ъгъл и далечина на обхват.
baretata_7_62 - специалист
Тоя за който говоря има само 2, за време и за осветеност.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за сензорно осветление пред кооперация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: