Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
colyo - специалист
Направи една снимка на кухнята към момента и на кабелните трасета. Не мога да си представя как ще изглежда стъкления гръб и какво ще има над него. Имам нещо впредвид, но ми се ще първо да видя на живо положението.
ribnikolaevi - майстор
На живо няма нищо, това е само проект още. Кабелите, както и водата засега са тук (на схемата) в ъгъла между "гардероба" и плота. Може би да не бях съвсем ясен, плота разделя помещението на две части, на гърба му е лепната меката мебел (дивана).
А ходовата линия обяснява защо не искам външен контакт на страницата, а там не може да се монтира друг, заради миялната (Идеята на Gogo777).

Прикачен файл

Kitchen_005_02.jpg
Kitchen_005_02.jpg (71.07 KиБ) Видяна 6522 пъти
kalpev - специалист
VLADO66 написа:
В ляво от мивката в ъгъла...
VLADO66 - майстор
Мивката трябва да е отделена от меката мебел с барплот и под неговия плот може да си накичиш осветление и контакти.Иначе за горно осветление виж възможността за луни на струни.
ribnikolaevi - майстор
VLADO66 написа:
Мивката трябва да е отделена от меката мебел с барплот и под неговия плот може да си накичиш осветление и контакти.Иначе за горно осветление виж възможността за луни на струни.
Искаш да кажеш стъкления гръб на плота, нали? Или аз не те разбирам нещо?
gogo7777 - майстор
Гипскартонената фигура скрива въздуховода ли? Свободното място на плота над миялната машина ли е? Между дивана и мивката предполагам ще има някаква преграда.......Имам и аз някаква идея, но трудно се ориентирам в обстановката :-D
ribnikolaevi - майстор
Да, има и друга функция, понижава тавана над меката мебел, да стане по- ... абе за пиене на ракия, да си кажа истината. :-D
Свободното място е само над миялната, правилно.
Там, където картона свършва и започва кухнята искам да пусна някакво прибиращо се нагоре осветление за осветяване на кухненския плот. И затова си мислех, че може да има обединение между остветлението и контакт.
velas - специалист
Инсталирай си Google SketchUp и за 1 ден ще си направиш 3D проект и на всички ни ще стане ясно какво точно имаш в предвид. Една снимка е колкото хиляда думи... :)

Ето проекта на моята кухня.
Прикачен файл:
Capture_11162012_090341.jpg
ribnikolaevi - майстор
Не знам кога ще имам възможност да седна на компа вкъщи да пусна картинка от Базис, но ето я тук, малко ръчна доработка:
Надявам се вече всичко е ясно :supz: . Имам сраница вдясно, с ходова линия до нея. Имам стъклен гръб. Имам миялна вдясно, мивка до нея. Нишата е дълбока - 60см.

Прикачен файл

2180_001_02.jpg
2180_001_02.jpg (60.87 KиБ) Видяна 6334 пъти
VLADO66 - майстор
Както ти казах по-горе дивана все ще си е мокър-направи един барплот там, а дивана го измести с 90 градуса наляво/по часовниковата стрелка./.А върху горния ред кухненски шкафове и челно на ГК може да сложиш такива ламбета/мноо са ефектни :wink: / http://www.elektra-bg.com/%D0%BE%D1%81% ... %BB%D0%B8/
Последна промяна от VLADO66 на пет ное 16, 2012 4:30 pm, променено общо 1 път.

Тема "Контакти и осветление в кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: