• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Хайде пак ВНИМАТЕЛНО прочети въпроса на питащия...

Здравейте сглобявам един инкубатор и се чудя колко амперов автоматичен прекъсвач да сложа(ако трябва). Единият нагревател заедно с терморелето и моторчето за въртене на яйцата са 190w,два вентилатора по 20w,и две лампи по 40w,общо са около 310-350w.
alsted - майстор
При положение, че пита как да върже АП можеш спокойно да приемеш колко (не) е наясно какво изобщо пита. Ти занимавал ли си се с инкубатори? Аз съм и принципно не бих го съветвал да се занимава. Леко луда работа си е и няма почти никаква икономическа логика, но това е много дълга тема за разискване. Може би ако ме попита на лични ще "пораздуя" за многото проблеми, които го очакват ...
gandalf_hsr - специалист
Просто питам дали има смисъл да се слага предпазител на самоделен инкубатор и как да се свърже,аз мисля че има смисъл от предпазител.Икономически не всичко е изгодно но частите ми за инкубатора ги имам и ми излезе не повече от 20лв.Захранването на инкубатора идва от контакт,все пак е самоделен и е с малка вместимост.
alsted - майстор
gandalf_hsr написа:
... и е с малка вместимост.
Мощност ... може би имаш предвид? Доста по-маломощни заводски уреди имат такива малки стопяеми предпазители. Определено ти препоръчвам да си сложиш.
gandalf_hsr - специалист
Имам предвид че цялата мощност на инкубатора е 310-350w и е за 50-55 кокоши яйца.
  • 1
  • 2

Тема "Предпазител за инкубатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: