Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
LM317 е за положителното напрежение, ами отрицателното какво мислиш да го правиш?
hidrazin - майстор
kelt написа:
ти не си намерил даже е тествано LM317T работи от 1.2v - 57v по спецефикация а в интернет има информация само
за LM317 които е до 37v
Тествано от коя лаборатория на кой производител? Ей тъй само за спорта като не намери информация за LM317T не се ли замисли
защо пък навсякъде има само за 317 а няма за 317Т? Ами защото са едно и също нещо. Буквата Т накрая означава че е в корпус TO-220.
Вземи да прочетеш пак. Там на трета страница ги има всичките буквички К,М,Т......
http://www.farnell.com/datasheets/88010.pdf
И да не забравя. Изреченията почват с главна буква и завършват с точка. Пиши грамотно!
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на нед яну 06, 2013 11:05 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Строго погледнато, при LM317 е указана максималната разлика между входното и изходно напрежение, която не трябва да надвишава 40V. Т.е ако искаме изходното да е 15V, то входното не трябва да надвишава 55V.
hidrazin - майстор
:? Прав си. Коригирам нещата. Та това означава че при максимално изходно от 37 волта входното може да достига 77 волта.
Супер като за линеен регулатор. Никога не съм го ползвал за напрежения над 30-40 волта. Грее нечовешки.
Както и да е - ще му свърши работа.
miroton - майстор
Нещо ново научи,благодаря.
sstefanov - майстор
Като се замисля, при входни напрежения > 40V, би трябвало да се предвиди за LM317 допълнителна защита от превишаване на макс. разлика (например ако на изхода има кондензатори, които се зареждат по-бавно от тези на входа). Това ще усложни допълнително схемата, която и без това е по-сложна от предложената от hidrazin с резистор, ценер и кондензатор.
Остава отворен въпросът и с отрицателното напрежение, на който питащия така и не благоволи да отговори каква му е идеята.
kelt - помощник
hidrazin написа:
kelt написа:
ти не си намерил даже е тествано LM317T работи от 1.2v - 57v по спецефикация а в интернет има информация само
за LM317 които е до 37v
Тествано от коя лаборатория на кой производител? Ей тъй само за спорта като не намери информация за LM317T не се ли замисли
защо пък навсякъде има само за 317 а няма за 317Т? Ами защото са едно и също нещо. Буквата Т накрая означава че е в корпус TO-220.
Вземи да прочетеш пак. Там на трета страница ги има всичките буквички К,М,Т......
http://www.farnell.com/datasheets/88010.pdf
И да не забравя. Изреченията почват с главна буква и завършват с точка. Пиши грамотно!
Добре де може да съм се подвел по данните на елемента в който гледах в сайта на елимекс, че lm317t е различно от lm317,
но аз го изпробвах и си стабилизира на 15в без да има някакво греене.
Схемата ми е с еднополюсно захранване как се изправя само плюса sstefanov ?
sstefanov - майстор
А масата за ОУ как е направена? Виртуална ли е?
Защо все пак не пуснеш цялата схема, от следващите стъпала също зависи как да е захранването.
dyaneff - майстор
Келт, на лични когато ме пита не разбра ли какво ти обясних ? Представи си,че необходимото захранване е две последователно свързани захранвания. За експеримент закачи две две батерии последователно и си представи, че средната точка между + и - е масата на схемата. Ако си представиш тази визуализация в главата или на бюрото обясни къде е на захранването с един LM от 51 Волта средната точка. Изображение
kelt - помощник
sstefanov написа:
А масата за ОУ как е направена? Виртуална ли е
Защо все пак не пуснеш цялата схема, от следващите стъпала също зависи как да е захранването.
пусках цялата схема но с усилването има много шум и е необходим много мощен говорите понеже модела на усилвателя е такъв , че работи на максимална мощност аз ползвах един пише до 250W max
но май е повреден защото гъгне.

Схемата ми се състой от трав->грец->филтриращ кондензатор-> и LM317, защо още се говорите за двуполярно захранване?

Тема "Въпрос за понижаване на напрежение от 51V dc на 15V dc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: