http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp/3.1/3.1-35.pdf

hidrazin написа:И що не съм прав? Не мога да си направя от асинхронен двигател генератор ли?Кой казва,че не си прав.
http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp/3.1/3.1-35.pdf
galin56След него последва:
Tue Dec 11, 2012 4:02 pm
Как ще се превърне в генератор на ток нещо което е консуматор? Все едно да искам от двигателя на автомобила ми да произведе бензин. С алтернатор(динамо) е друга работа вече. Аз поне така го разбирам, може и да не съм прав.
fikata
: Tue Dec 11, 2012 4:35 pm
може и да не съм прав.
Не си прав
bmw_320m написа:Електрическият генератор е машина, която преобразува механичната енергия в електрическа. Процесът на преобразуване е известен също като производство на електрическа енергия.Би ли дал пример за динамо и динамомашина.
Динамото е първият електрически генератор, способен да произвежда електрическа енергия за индустриални нужди и все още е най-важният генератор в употреба през 21 век. Динамото използва принципите на електромагнетизма, за да преобразува механичното въртене в променлив електрически ток.
каква е разликата между двете и кое е по добрият вариант
hidrazin написа:Асинхронните машини също са обратими.Не сам казал че не са .
bmw_320m написа:Електрическият генератор е машина, която преобразува механичната енергия в електрическа. Процесът на преобразуване е известен също като производство на електрическа енергия.Това от къде го цитираш,не вярвам да е твое.Мислех да ти отговарям ама виждам че колегата вече ти е дал отговор.
Динамото е първият електрически генератор, способен да произвежда електрическа енергия за индустриални нужди и все още е най-важният генератор в употреба през 21 век. Динамото използва принципите на електромагнетизма, за да преобразува механичното въртене в променлив електрически ток.
каква е разликата между двете и кое е по добрият вариант
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: