• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
може и да не съм прав.
Не си прав
hidrazin - майстор
И що не съм прав? Не мога да си направя от асинхронен двигател генератор ли?
http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp/3.1/3.1-35.pdf
:partyman:
bmw_320m - помощник
Електрическият генератор е машина, която преобразува механичната енергия в електрическа. Процесът на преобразуване е известен също като производство на електрическа енергия.

Динамото е първият електрически генератор, способен да произвежда електрическа енергия за индустриални нужди и все още е най-важният генератор в употреба през 21 век. Динамото използва принципите на електромагнетизма, за да преобразува механичното въртене в променлив електрически ток.

каква е разликата между двете и кое е по добрият вариант
fikata - майстор
hidrazin написа:
И що не съм прав? Не мога да си направя от асинхронен двигател генератор ли?
http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp/3.1/3.1-35.pdf
Кой казва,че не си прав. :-D
Припознал си един чужд цитат като твой
galin56
Tue Dec 11, 2012 4:02 pm

Как ще се превърне в генератор на ток нещо което е консуматор? Все едно да искам от двигателя на автомобила ми да произведе бензин. С алтернатор(динамо) е друга работа вече. Аз поне така го разбирам, може и да не съм прав.
След него последва:
fikata

: Tue Dec 11, 2012 4:35 pm

може и да не съм прав.

Не си прав
hidrazin - майстор
:? :? :? Е добре де. Припознал съм се. :cool:
dyaneff - майстор
bmw_320m написа:
Електрическият генератор е машина, която преобразува механичната енергия в електрическа. Процесът на преобразуване е известен също като производство на електрическа енергия.

Динамото е първият електрически генератор, способен да произвежда електрическа енергия за индустриални нужди и все още е най-важният генератор в употреба през 21 век. Динамото използва принципите на електромагнетизма, за да преобразува механичното въртене в променлив електрически ток.

Би ли дал пример за динамо и динамомашина.
fikata - майстор
bmw_320m

Потърси информация за да разбереш разликата между правотоков генератор и променливотоков генератор /синхронен, асинхронен/
Също така намери разлика между понятията добили гражданственост между динамо и алтернатор при автомобилите.
nikolaytatarov - специалист
hidrazin написа:
Асинхронните машини също са обратими.
Не сам казал че не са .
Просто на човека ще му е по лесно с един прост алтернатор,не мисля че се интересува от самовъзбуждане на асинхронни генератори.
nikolaytatarov - специалист
bmw_320m написа:

Това от къде го цитираш,не вярвам да е твое.Мислех да ти отговарям ама виждам че колегата вече ти е дал отговор.
VLADO66 - майстор
В духа на темата ето един генератор :-D http://www.youtube.com/watch?v=2ov2Fa-kaGI
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Kak da si napravq generator za tok ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: