• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zaioristu - напреднал
Успех.
Пиши като се убедиш, че няма да стане.
hidrazin - майстор
Оооо... Той колегата не е казал за какво му трябва. За случая му върши работа някое коаксиално реле:
http://www.ebay.com/bhp/coaxial-relay
Доста солено. Другият начин е един DVB-T приемник и го ръга в някой от свободните входове по ниска честота. Нищо че телевизора му си има комбиниран тунер.
:partyman:
velas - специалист
vk написа:
Искам чрез този "тройник" да го наречем, да подам към телевизора два сигнала: (1) от антена -цифров сигнал ефирно и (2) от кабелната аналогов сигнал, който в момента е наличен
За таз цел ти трябват само сплитер и палци... :wink:
hidrazin - майстор
Евентуално може и със сплитер ама палците трябва да са много големи. :-D И сплитера да е читав.
Само не знам защо е този цирк. :? Кабеларката не пуска ли ефирните програми в пакета си? Разбирам да обедниш сателитна с кабелна с диплексер ама това?
:partyman:
fikata - майстор
Аз пък ефирна вече нямам след цифровизацията. Проблем имам с разделянето от кабелната на аналоговия и цифровия сигнал.Оказа се,че само със сплитер вече не става. Ставаше когато от кабела със сплитер разделях сигнала към антенния вход /за аналогов/ и към входа на сет-топ бокса DVB C. Тогава с ДУ избирах входовете.
След смяната на STB с такъв, който декодира и HD стана мазало за цифровото възпроизвеждане - насичане,шарении и черги на екрана.
И сега развивам и навивам накрайниците към входящия кабел в зависимост какво искам да гледам - аналогов или цифров плюс НD сигнал.
Последна промяна от fikata на пет яну 17, 2014 4:49 pm, променено общо 1 път.
MIRO_073 - майстор
Абе тоя телевизор няма ли скарт букса??? Все пак е 2011г В скарта декодера за DVB-T, а аналоговата кабелна в антенния.

П.П. Аз чел недочел

А това как ти се струва http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=8142
fikata - майстор
MIRO_073 написа:

А това как ти се струва http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=8142
Благодаря ти за съвета.
Аз си реших си проблема с този механичен превключвател срещу 1.42лв
=D> :prayer:
Изображение
Последна промяна от fikata на пет яну 17, 2014 6:36 pm, променено общо 10 пъти.
MIRO_073 - майстор
Имам такъв и много добре работи като го пробвах. А сега стои хвърлен в шкафа някъде :?
velas - специалист
fikata написа:
След смяната на STB с такъв, който декодира и HD стана мазало за цифровото възпроизвеждане - насичане,шарении и черги на екрана.
Мдааа, явно не са ти големи палците... :-D
Мазалото става при съвпадение на ефирните с кабелните честоти...
fikata - майстор
leosat varna написа:
fikata написа:
Мдааа, явно не са ти големи палците... :-D
Мазалото става при съвпадение на ефирните с кабелните честоти...
Мазалото става при съвпадение на ефирните с кабелните честоти.Колкото и иронично да звучи май е вярно. Мазалото става става с телевизора с пряка видимост към кулата на Копитото. При другите два приемника,без такава видимост от същият кабел със сплитери са разделени входовете аналогови и цифрови и няма проблеми.
  • 1
  • 2

Тема "Контакт + кабелна тв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: