Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Toва ЕС Европейски съюз ли е? :lol:
И двете - ЕнергоСпестяващи лампи натресени от Европейския Съюз
:lцl:
Последна промяна от fikata на съб дек 15, 2012 5:48 am, променено общо 1 път.
mumar - специалист
У нас е така вече почти година, жената се стресираше, но проблеми не сме имали- освен с жената де :lol:
Контаците са нови, крушките са от един производител, не знам дали е от ЕС- ма от 3 броя на 1 полилей- две светкат
todortv - майстор
fikata написа:
Това е интересно. Нещо повече по това явление?
След дълга употреба, следствие на искрене , изолатора около пъпките почернява. Също се получава, при включване на лампа с нажежаема жичка и тя в този момент изгори.
Този слой е електропроводим и понякога тока на утечка е достатъчен за поява на гореописания ефект с лампата.
lubomirlz - специалист
fikata написа:
1.Друга вероятност е метализиране около контактите на ключа, следствие на продължително ползване. Смени ключа.
Това е интересно. Нещо повече по това явление?
Получава се от искренето на контактите в ключа, получава се изпарение на част от метала, най-често се получава при къси съединения като даже може да се изпари по-голяма част от пъпката. Ключа видимо продължава да си работи нормално, но се получава малък утечен ток който ще предизвика въпросното премигване на луминисцентната лампа :)
jekasus - майстор
Слаб контакт :? който пречи на нормална работа на уреда(крушката) :?
stoy@n - специалист
Аз си мисля, че ако ключа прекъсва фазата няма да го има това премигване.... :?
шоп - майстор
stoy@n, в поста си написах, че именно фазата е прекъсната

jekasus, и аз си мислех, че някаде има хлабава връзка и лош контакт, но всичко бе стегнато. Пък и крушката си свети.

todortv, мисля, че си много прав. Може би проблема е в дългогодишната експлоатация на ключа. Без да сменям крушката с друга след като отворих проверих връзките на ключа и го затворих и ЗАСЕГА слад като угася крушката не примигва.

Ще си купя нов ключ, защото не обичам нещо да не е изправност вкъщи.
jekasus - майстор
Сега прочетох по-обстойно темата.
Каза че ключа е 20-годишен, значи е основата на ключа е бакелитова, аз преди 10-на години имах проблем с един клеморед в раз.кутията на осветление заради саждите или прахоляка(не помня вече) ама светеха наполовина, явно оказват някакво влияние на новите ЕС-крушки :?
Абе няма вечни неща.
stoy@n - специалист
шоп написа:
stoy@n, в поста си написах, че именно фазата е прекъсната
Недоглеждане от моя страна...Извинявам се!

Тема "Премигваща крушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: