Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
LazarGanev - "Велик майстор"
Въпросните бойлери са надеждни, ама ми се струва, че има и други неясноти :? Веднъж казваш, че имаш трифазен ток, после казваш, че има предпазител 63А - това на всяка фаза ли е? Много ми се вижда. Ако е така - няма да имаш никакви проблеми.
VLADO66 - майстор
Бойлера ще ти консумира по 27-28А на фаза.Това означава че за да си пуснеш готварската печка не трябва да пускаш топлата вода или ако сложиш 1-2 духалки 40А предпазител ще изключи.По селата много често напрежението е ниско и положението би станало в твоя случай доста проблемно.
dobcho_vn - специалист
Това е коронния номер - остават ти 63А и като дойдата да приемат обекта ти слагат 40А пломбират го и чао до скив.Другия момент, както каза колегата, на село е малко кофти работата с напреженията.Малко по-добре е, ако си с УИП (усукан изолиран проводник, един такъв черен), а не с АС.
Въпроса ми е - ти по 63А на фаза ли имаш т.е. 3х63А или монофазен 1х63А ?
И съвета - вземи по-добре един по-голям като обем бойлер да речем 150-200 литра и за кухнята едно малогабаритно 15-20 л.
forski - специалист
Колеги ще се опитам да обесня че и на мен не са ми много ясни тея ел. истории :-D
Значи хронологията е следната:
Заявих си партида за трифазен ток 15kW, дойдоха от Е-он и ми сложиха външно табло до къщата.
От това външно табло опънаха два кабела и свързаха къщата с таблото, в това външно табло има един предпазител който е 63А.
Вътре в самата къща все още съм със старото табло което има един централен бушон към който е вързано всичко, излишно е да казвам че като включа печката, бойлера и духалката бушона пада :)
И от тук на сетне ми е въпроса, след ремонт на вътрешната ел.инсталация и поставяне на новото табло със нужния брой предпазители и разделяне на всички ел уреди на кръгове, мога ли да си вържа въпросния бойлер който е с мощност от 18kW ?
p.s. - Май са три секции наредени една до друга, на мен ми прилича като едно цяло,на което пише 63А, но както казах по-горе те няма какво да му приемат на обекта, те от външното табло до къщата си прекараха кабелите!
Аз поне останах с впечатление че са си свършили работата и пито-платено, една година от какво са ме вързали нито съм ги виждал, нито чувал!
Последна промяна от forski на ср яну 02, 2013 3:46 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
От стълба до таблото на Е-он колко проводника(жила) вървят?
forski - специалист
VLADO66 написа:
От стълба до таблото на Е-он колко проводника(жила) вървят?
По-спомен (довечера ще погледна пак) от външното табло горе до жиците на стълба отиват 4-ри кабела, от стълба към къщата до моите чашки идват два!
Предпазителя понена вид е като този големия.

Прикачен файл

pe_12.jpg
pe_12.jpg (13.52 KиБ) Видяна 5366 пъти
VLADO66 - майстор
Значи ще имаш трифазен ток.Въпроса е че ако е 40А на фаза ще ти е малко за проточен бойлер.
forski - специалист
Ще снимам подробно цялото табло вътре и ще кача снимките.
sirko - специалист
Нещо не можах да схвана... значи от стълба слизат 4 проводника (3 фази и 1 нула) във външното табло, след това от въпросното табло към къщата отиват 2 проводника (фаза и нула) така ли?
Ако е така както съм разбрал, имаш 3фазен само до таблото... към къщата ти трябва да отиват 4 проводника...
А и тези 15kW мощност май ми мязат на монофазен с този 63А... 15000/235=63.82А
По вероятно е тези четири проводника влизащи в таблото да са;два от мрежата влизат във електромера и от него обратно излизат два които захранват къщата.

Тема "Трифазен бойлер Stiebel eltron" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: