Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jekasus - майстор
Със снимка искаш ли да ти покажа, че става чисто и красиво.
fikata - майстор
milenzh направи го както ти казва galin56
Ако намериш контакт за свързване с по два проводника на клемата,за какъвто пише jekasus ще бъде още по добре като с такъв смениш съществуващия контакт за да направиш свързването към новата тройка.
Ако изчакаш още съвети,кой знае колко още братовчеди от ЧЕЗ ще се появят и ще те объркат повече.
stancho123 - специалист
ferrari4456 написа:
Редовно си го правя ,питъл съм братовчед ми ,а той работи в чез и казва остави си 1-2контакта в стаята ,ако включваш нещо силно.

Отклоних се малко ,значи както ти е кабела в стената го намираш ,на 15-20см от контакта ,копаеш дупка за да сложиш разпределителна кутия ,вървя кабела за стария ти контакт ,решеш съществуващия къбел с клещи и слагаш кутията с лустер клеми връзваш кабелите ,просто от отдолу идва един и ти го раздвояваш ,в едната страна на клемата старата жичка отдолу ,а отгоре съществуващата стара жичка и новата и се отклоняват ,аз обикновенно слагам отгоре топло свиваем шлаух ,но е по към по желание.Това е ,но контакта да не е някакъв където да си свържеш печка ,микровълнова и хладилник наведнъж.

ПП Видях че си отговорил ,по добре си го направи както ти казах и без това ще копаеш ,не го прави мърляво после да се чудиш как да набуташ стария контакт с толкова жици отзад ,нещо може да се откърти и такива.
Моля някой да каже ,направил съм 2-3лампи така в нас лятото и съм замазал и боядисал ,правилно ли е това или да ги разкопавам и правя на ново?
Грешка ли съм допуснал?
Как се взима ток от контакт за лампа и такива в такъв случей ,ако е грешно?
hidrazin - майстор
Послушай fikata. Само ако може да допълня - ако не намериш такъв контакт за
по два проводника на клема провери първо дебелината на проводника зад контакта и вземи същия.
Ако ще го слагаш на един болт и са с различни квадрати ще е цяло приключение да ги стегнеш добре.
Потърси във форума. Имаше тема за свързване от контакт в контакт.
А за брадчедите - и аз имам един познат дето май е почнал в енергото. Гледам снимката му разлепена
по всичките им стълбове. :lol:
:partyman:
galin56 - специалист
hidrazin написа:
А за брадчедите - и аз имам един познат дето май е почнал в енергото. Гледам снимката му разлепена
по всичките им стълбове. :lol:
Приятел това ако е истина не виждам на какво се смееш и празнуваш :?
galin56 - специалист
stancho123 написа:
ferrari4456 написа:
Редовно си го правя ,питъл съм братовчед ми ,а той работи в чез и казва остави си 1-2контакта в стаята ,ако включваш нещо силно.

Отклоних се малко ,значи както ти е кабела в стената го намираш ,на 15-20см от контакта ,копаеш дупка за да сложиш разпределителна кутия ,вървя кабела за стария ти контакт ,решеш съществуващия къбел с клещи и слагаш кутията с лустер клеми връзваш кабелите ,просто от отдолу идва един и ти го раздвояваш ,в едната страна на клемата старата жичка отдолу ,а отгоре съществуващата стара жичка и новата и се отклоняват ,аз обикновенно слагам отгоре топло свиваем шлаух ,но е по към по желание.Това е ,но контакта да не е някакъв където да си свържеш печка ,микровълнова и хладилник наведнъж.

ПП Видях че си отговорил ,по добре си го направи както ти казах и без това ще копаеш ,не го прави мърляво после да се чудиш как да набуташ стария контакт с толкова жици отзад ,нещо може да се откърти и такива.
Моля някой да каже ,направил съм 2-3лампи така в нас лятото и съм замазал и боядисал ,правилно ли е това или да ги разкопавам и правя на ново?
Грешка ли съм допуснал?
Как се взима ток от контакт за лампа и такива в такъв случей ,ако е грешно?
Ами ти ако ги разкопаеш, преправиш и ремонтираш на ново стената си - те признавам за луд. Нали си си оставил достъп до разпределителната кутия. Ако нагряваше или има някакъв проблем до сега да си разбрал. Карай си спокойно така, нищо няма да стане.
hidrazin - майстор
galin56 написа:
Ееее... това си беше в кръга на майтапа. :sad:
galin56 - специалист
hidrazin написа:
galin56 написа:
Ееее... това си беше в кръга на майтапа. :sad:
Окс, просто ми прозвуча все едно наистина познаваш някой който наскоро е починал, а се бъзикаш с това. :wink:
Мисля да свържа просто кабела към болтовете на стария.Така или иначе в тройния контакт няма да се включва друго освен компютър ,тв,тонколони.Най-много да вклю4вам конвектор в стария контак.Ще си спестя доста къртене,така само ще къртя една педя от контакта до пода,после опъвам под лайсната кабела ,а ина4е трябва да къртя за разпределителна кутия,после нов канал за вкопаване на кабела, :|
надявам се да е ок :?
fikata - майстор
milenzh
Наистина това е рационално решение.
Все пак когато се дава предложение трябва да е техническо издържано.Моето мнение да не ползваш мостов проводник /ПВВМ/ за свързване на двата контакта, а кабел тип СВТ.
Мостовият проводник е за полагане под мазилката, а ти ще имаш един участък в който кабелът ще е положен под лайстна или перваз,което е полуоткрито полагане на кабела. Подходящият кабел,с по добра изолация за тази цел е кабел СВТ със същото сечение на жилата му каквото е сечението на жилата захранващи съществуващия контакт.

Тема "Как да разклоня ел.контакт,за да направя нов допълнителен?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: