Justy написа:Пусковата намотка е по дебелия кабел. За да определиш общия извод на пусковата и работната трябва мултицет с добра батерия на обхват 2К.Да ама Justy това не му върши работа понеже по дебел е само единия от трите кабела! Килоомметър ще му свърши работа ако знае коя намотка е пускова и коя работна/демек по високоомната ли е пускова или обратно/.
Коментара на Velsi е по полезен и все пак не до край изчерпателен.
Любчо аз мисля че намотката с по-ниско съпротивление е работна а тази с по-високо пускова,но не съм 100% сигурен в това,изчакай другите да потвърдят.
Иначе в компресорчето има две намотки а краищата които излизат не са 4 а 3 единия край на пусковата и единия на работната са свързани заедно.Сега за да ти дам насока за измерването си измислям хипотетично две стойности примерно да речем че работната е 300 ома а пусковата 400 .Като мериш с омметъра трите комбинации в дадения случай ще получи веднъж показание 300,веднъж 400 и веднъж 700 ома /в твоя случай показанията може да са по малки или по големи,но принципа е същия/.Та когато получиш най-голямото показание от 700 на два от изводите,то тогава третия който в момента е свободен се явява общия за двете намотки/може би е синия при теб/ тогава вече остава да видиш между общия да приемем условно синия и кафевия колко е съпротивлението ако е 300 то значи син-кафяв е работна и остава логично син-бял да е 400 и тя ще е пускова.Ами от това по добре незнам как да го обясня и пак ти казвам за всеки случай изчакай колегите да потвърдят написаното от мен понеже не съм специалист.