• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bimbo - напреднал
lov написа:
Намали работния на 10 или малко отгоре ако се налага после добави. Другото е как е вързан мотора на звезда или триъгълник. Трябва да е на триъгълник. Виж схемата която е пуснал колегата пластините ако има такива останали трябва да са така.
Причината да грее е защото повечето от времето този двигател работи на празен ход а сметките за работния кондензатор са за пълно натоварване. Само опитно ще станат нещата нямаш много голям избор. А освен че е със съединител има и спирачка та си виж и как е регулиран възела да не би и от там да имаш ядове.
всичко което казваш е така ама тия кондензатори струват в порядака 5-10лв двигателя няма пластини само 3 жици няма как да знам дали зв дали тр колкото до по малкия конндензатор пробвах ипочна да грее кондезатора иначе двигателя се поохлади
shadow__01 - майстор
Или двигателя е монофазен или е трифазен с вътрешна звезда. Този на снимката е монофазен.
lov - майстор
Щом грее кондензатора е калпав на 1000%. Имаше тема дето писах по въпроса и докато колегата не си взе други не се оправиха нещата. За цената знам ама дири от някъде поне да установиш опитно колко ти трябва като стойност. И виж та наобиколи едни вторични суровини. На всички стари перални с асихронни двигатели в повечето случай са 2х10мф. или един 20мф. колкото и да са изсъхнали пак са по добри май от ментетата дето има по магазините.
Ако само са ти три кабела и няма запазена табелка лошо. Ако не е наистина монофазен вероятно е пренавиван и бобиньора си е направил вътрешна звезда за по-лесно. Та ще ти се наложи да посетиш някой бобиньор да погледне и да ти го пресвърже ако трябва. Щото със снимки и съвети от далеко бая зор ще видим. А е работа за 10 минути. А ако е това което мисля посмъртно няма да го накараш да бачка.
kuger - майстор
Мотора ти е за 380 волта, щом е с три извода не можеш да го преобвържеш за 220 волта. Каква мощност искаш от него?
Търси друг.
lov - майстор
Колегата няма избор щото е специализиран за шевни машини и един такъв струва една шапка пари. И не може да шикалкави с друг модел щото може да не се произвежда с монофазен двигател. Много отдавна имах вземане даване с такава техника и след като рапродадоха фабриката колегите доста мотори преправиха така и си бачкат. Лошото е че все са различни и само опитно може да се докарат кондензаторите. Иначе те почти не работят на пълна мощност така че запас има достатъчно.
alsted - майстор
Най-вероятно звездния център ти е вързан вътре. Ако не се чувстваш уверен, че можеш да го намериш, да изведеш изводи и да ги пресвържеш в триъгълник - потърси бобиньор. Не вярвам да ти вземе повече от 10 лева. Ако всичко е нормално, после двигателя трябва да работи на 50% без работен кондензатор и на 2/3 от мощността си - с работен. Евентуално може да ти предложи пренавиване като монофазен и пак няма да струва шапка пари.
  • 1
  • 2

Тема "ел. двигател от 3ф на 1Ф защо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: