Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
galin56 - специалист
fikata написа:
galin56
За инсталацията ти вярвам.Чудеса всякакви по земята. Интересното е друго какъв е този ключ за осветление кой прекъсва и фаза и нула.
Пусни една снимка,ако можеш. :?
Ами нулата усукана и увита с изолирбанд и се прекъсва само фазата. Това беше изпълнението.
fikata - майстор
galin56 написа:
... Сега като си купих преди няколко месеца апартамент и съм изкормил всички ключове за лампи (още от соца са - без глим лампи) и после ще слагам някакви по-добре изглеждащи от някоя серия,_ и установих, че ключовете за лампите прекъсват и фазата и нулата. Тоест, сега като се замислих на тая тема, при мен щом в ключовете влизат и фаза и нула такива проблеми с премигвания няма да имам.

:? Хм, сега обаче пък като се замислих ще трябва да преработя пък връзването на глим лампата иначе няма да свети при изключено. Дано да го позволяват ключовете, които ще купя това нещо.
Това май е по различно,от това което си писал по горе. :?
и установих, че ключовете за лампите прекъсват и фазата и нулата.
galin56 - специалист
fikata написа:
Това май е по различно,от това което си писал по горе. :?
и установих, че ключовете за лампите прекъсват и фазата и нулата.
Е да де не съм се изразил правилно. Имах предвид че влизат и двата кабела вътре в конзолата и са прекъснати, а ти вече можеш да си ги вържеш както искаш. И с ключ с два контакта, но един бутон, или както е направено до сега - нулата перманентно усукана, без да се прекъсва - както си решиш. Споделих го защото до колкото разбирам от други постове по-масовата практика е нулата изобщо да не влиза в конзолата и тогава не можеш да избягаш от проблема с глим лампите, за които става дума в темата.
Junak - майстор
Има такива ключове, те са за система на захранване IT.
fox_vt - майстор
Папуас написа:
Добре, де! Защо правят ключове "с лампички"? Преди време купих такива за стълбището и започнаха проблеми със стълбищния автомат. Дойде един стар жичкджия, изкорми "лампичките" от ключовете и всичко се оправи. Да, ама сега пак не виждаме ключовете ако автомата спре осветлението по никое време.
И още нещо: Преди имаше стълбищни автомати, които се рестартираха. В смисъл, че в момента в който натиснеш започва да брои, а не от момента когато някой минута преди теб е натиснал! Пфуууу..., много папуаси по тоя свят, беее... :(
Те и сега автоматите са такива при всяко натискане се рестартира и времето на задръжка започва отново,говорим си за електронните автомати разбира се :)
Папуас - специалист
Ами аз не мога да улуча такъв. Два пъти вече сменям и слагам различни. Продавачите само вдигат рамене и си спомнят че някога са имали такива.
fikata - майстор
Хм, сега обаче пък като се замислих ще трябва да преработя пък връзването на глим лампата иначе няма да свети при изключено. Дано да го позволяват ключовете, които ще купя това нещо.
Не разбирам от какво се замисляш за преработване. При всеки еднополюсен ключ с глим лампа при изключено положение на ключа глимката свети.
Глимки има и при девиаторните ключове.
Ето ти схема как е свързана глимката при девиаторен ключ:
Изображение
Тук е показано свързване на глимка на дев.ключ 2. Свързването е същото и за втория ключ 1
drastar - специалист
Здравейте,
В белгия ползваме такива, и не само на система IT, на TNC-S също с тези АП, които прекъсват фазата и нулата

Прикачен файл

DJ.JPG

Прикачен файл

Vynckier-GE.JPG

Прикачен файл

interrupteur bipolaire.JPG

Прикачен файл

INTERRUPTEUR VA et VIENT 2P.JPG
todortv - майстор
Колко хора биха искали да имат нула и фаза до ключа.
Може да ползваш това.

Тема "Проблем със захранването на ел.лампа свети след изключване.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: