Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanj - специалист
не е пренавиван 10,4 ома са и двете
ivanj - специалист
petkomz написа:
Това е трифазен двигател, той е с 3, а не с 2 намотки. Имаш схемите на свързване на капачката, даже и изводите на всяка от намотките са ти показани! Само не знам защо са така разположени пластините на снимката? :?
Не е трифазен с две намотки е по 10,4 ома.
petkomz - специалист
ivanj написа:
petkomz написа:
Това е трифазен двигател, той е с 3, а не с 2 намотки. Имаш схемите на свързване на капачката, даже и изводите на всяка от намотките са ти показани! Само не знам защо са така разположени пластините на снимката? :?
Не е трифазен с две намотки е по 10,4 ома.
Значи капачката не е от него или е правена някаква галимация. Да не би някой да е резнал кабелите на третата намотка. :?
ivanj - специалист
Не е рязано нищо за капа незнам.Имам и трифазен такъв но там са 6 извода а тук са 4
petkomz - специалист
Някакви кондензатори имаше ли и къде са били свързани, центробежен прекъсвач или тахо...?
ivanj - специалист
Там е работата че има стойка за кондензатор /в ляво на снимката/но него го няма.Центробежен няма,а тахо незнам какво е.
chano3891 - специалист
Ако е трифазен то така като проследиш намотките е сварзан в триъгълник което е нормално все пак по табела е 220в за свързване в триъгълник и си трябва кондензатор за включване в монофазна мрежа.
ivanj - специалист
chano3891 написа:
Ако е трифазен то така като проследиш намотките е сварзан в триъгълник което е нормално все пак по табела е 220в за свързване в триъгълник и си трябва кондензатор за включване в монофазна мрежа.
А на коя намотка да вържа кондензатора след като идвете са с 10.4 ома
chano3891 - специалист
а тези кабели двата черни жълтия и зеления какви са и от каде идват . И извинямам се снимка с табелата не сам видял но както гледам си е направо трифазен. Измери съпротивлението между двата черни и по отеделно зелен с всеки от черните.
ivanj - специалист
Двата черни фаза и нула зелен и жълт конд.

Тема "Двигател - свързване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: