Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
... - ми тя в тоя затворен обем за колко време ще се изпече.
В момента тествам 2 броя навън-светят по 12ч. на денонощие втори месец.
hidrazin - майстор
Аз пък днес взех един 10W LED само за проба. На първо четене се представя много добре. Тази вечер ще го оставя да осветява едната трафомашина. :-D Мернах му консумацията - 38mA при 227 мрежово. Излиза към 8,6W консумация. Нормално е. Той диода е с 9 кристала по 3W и явно не го карат на МАХ за да не даде фира.
Мисля на вилата на прасна пет такива на двора с датчици за осветление. За месец няма да могат да ми лапнат и три лева. Пък и вероятно ще ги взема на цена като тези твоите.
Изображение
:partyman:
VLADO66 - майстор
Да не вземат да ги лапнат барабар с датчиците :-D
hidrazin - майстор
Ми каквото стане. После ще гледам на камерите как ги свалят. Освен и тях да вържа към СОТ-а или да ги застраховам? :-D Все пак са само 100-тина лева за 5-те броя. Ще го преживея някак.
lov - майстор
Последно като взимах имаше и готови с датчици.
А и да ползвам темата . Имаше едни фоторелета дето се монтират директно при осветителното тяло на стълба. Една матовобяла пластмасова чашка обърната на долу. И излизат 3 проводника. Мисля че даже бяха и български. Да си виждал някъде да се предлагат все още такива.
И по темата за гаража аз наредих 3 единични луминисцентки напречно по средата тавана. И едно тяло тройка ама работят само двете в дъното над масата. Комшията пък на същия сложи 4 ама по дължина в ъглите и стана май по добре.
Иначе с прожектори си е мъка. Та той ти свети директно в очите като е на ниско.
hidrazin - майстор
lov написа:
Последно като взимах имаше и готови с датчици.
А и да ползвам темата . Имаше едни фоторелета дето се монтират директно при осветителното тяло на стълба. Една матовобяла пластмасова чашка обърната на долу. И излизат 3 проводника. Мисля че даже бяха и български. Да си виждал някъде да се предлагат все още такива.
С датчик са с 12 лева по-скъпи. Не си заслужава поне за мен. На мен ми трябва само един датчик за осветление да управлява всичките. При тая консумация пет броя нищо няма да ми изхарчат за месец. По-добре да си ламбят цяла нощ.
Иначе наистина е неприятно ако са ниско и ти светят в очите. Аз ще ги слагам високо и когато съм там няма да ги ползвам. За тази цел предвиждам съвсем друго осветление.
За тия датчици - помня ги но отдавна не съм виждал да се продават. Иначе какво ти пречи да си сглобиш един кит и да го сложиш в някаква бяла пластмасова кутийка? Само едно захранване с кондензатор и ценер и си готов.
http://hobby.neomontana-bg.com/
Пък и не е нещо сложно. Само из чекмеджетата да се рзвъртя от боклуци ще сглобя 4-5. Май само фоторезистор(диод, транзистор) нямам ама може да се изпили транзистор или да се ползва светодиод.
lov - майстор
Щот ще ми трябват много бройки и трябва да са фабрични. Не са за мен. Ако е само за едно и аз части само от кошчето за боклук ще събера :? :lol:
VLADO66 - майстор
И аз съм наредил около къщата 6 броя прожектора 3 от които с датчици но се появи проблем при единия -пред него една дърта слива и като духне ветрец включва.И както казва другаря Сталин ;Има слива има проблем,няма слива няма проблем.
radius - майстор
Аз си светя на обекта с показаната от Владо. Бива, даже издържа на 2-3 падания.
Хидразин-е, откъде ще се снабдяваш с тая диодната, изглежда ми добре.

Тема "С какво да осветя качествено гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: