• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
Draganov написа:
Перфоратора е с колектор(вероятно) и не му е необходимо филтрирано напрежение.По-добре остави намотката на 27-30 волта и само с греца (без кондензатор) пробвай как ще върти и какъв пад ще се получи и тогава отмотавай още ако е нужно.
И това ще пробвам. Не е проблем . И без това ще размотавам и периодично ще следя докъде съм стигнал. На тия волтове ще видя как е само с грец и ако не става ще продължа с другото. Преди време правих това упражнение с такъв траф и подкарах един винтоверт на 18. Но това е перфоратор на 24в и предполагам двигател който ще изисква по голям ток и по стабилно напрежение. Ако не стане здраве да е. Ще имам още един траф за друг винтоверт :-D
kolev_k - специалист
Пич,имай впредвид,че плътността на тока е 2-3А на mm кв.В зависимост от режима на товар и охлаждане.А за да докараш напрежението-развиваш по няколко навивки и мериш под товар,без да режеш проводника,че може да се наложи да връщаш.Иначе оня грец по-горе на снимката е идеален.За колекторна машина не ти трябват кондензатори.
MamaMy - майстор
Това без кондензаторите не го вервай. Мотора може и да не го бърка, ама има електроника дето определена я бърка.
estorm - специалист
MamaMy написа:
Това без кондензаторите не го вервай. Мотора може и да не го бърка, ама има електроника дето определена я бърка.
Е ся остава да видим и сметката на това чисто ново Хитачи. Хора кажете кое е безопасното, че ме вкарахте в съмнения. Последно ще сложа и конензаторите т.е няма да се пробвам само с грец. Тия 2х68000мкф безопасни ли са за електрониката му?

Прикачен файл

HITACHI DRILL DH24DVC.jpg
moimoimoi - майстор
колкото е по голям капацитета на кондензаторите толкова по малко ще спада напрежението при натоварване

веднага ти давам пример;
в автомобилните аудиосистеми се слагат също такива кондензатори за да обират мощните пикове при бас-а
само че там се слагат доста по яки - 1-2-5-20 фарада
1 фарад е 1 000 000 микрофарада
MrMurdjo - майстор
А изправителят, като този на снимката по-горе, да не е за повече от 50-60 волта. Посоченият за 1000 волта ще има доста голямо вътрешно съпротивление и ненужно ще пече. На теб ти трябва колкото може по-голям работен ампераж и работно напрежение 1.5 - 2 пъти над планираното. Не повече.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос относно изправител за 24V 10-15А" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: