Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stancho123 - специалист
А тия къде ги монтирам отвън на прожектора ли?
Те как се настройват ако някой си е играл?
ПП За инсталацията дадох доста пари няма сега да я къртя...
VLADO66 - майстор
stancho123 написа:
А тия къде ги монтирам отвън на прожектора ли?
Те как се настройват ако някой си е играл?
ПП За инсталацията дадох доста пари няма сега да я къртя...
Ако всички прожектори са ти вързани с един кабел е достатъчен един датчик който се слага някъде навън така както е показано на първия линк.Ако са ти вързани от различни места слагаш към всеки прожектор по един датчик.Към него има разбираема инструкция как се връзва.На снимката се вижда че има една врътка отдолу чрез която се регулира фотосензора.
stancho123 - специалист
А чрез тях тоест което си посочил мога да регулирам само като тръгва да се стъмва да се включи.Без час нали?
VLADO66 - майстор
stancho123 написа:
А чрез тях тоест което си посочил мога да регулирам само като тръгва да се стъмва да се включи.Без час нали?
Да
hidrazin - майстор
stancho123 написа:
Обикновено няма нужда да се регулира. Поне тези които съм ползвал пускат лампите при здрач и не ми се е налагало да ги барам. Пробвай първо и ако се наложи тогава ги регулирай. Според мен от часовник няма смисъл. Денят постоянно се мени и като сложим смяната на часовото време поне няколко пъти ще се налага да ги регулираш през годината.
:partyman:
ditronix - специалист
Така е,не барай регулатора преди да видиш какво става. Щото тая регулировка е тегава и свързана с много време,а той производителят си ги регулира. Ако не те задоволи резултатът-тогава пипай. И без резки движения,съвсем нежно. Тук в завода по сондажите имаме такива релета за осветлението и въпреки че таблата са на открито-няма дървета или други сенки всички сензори са изведени на запад. Постарай се да ги разположиш така и ти-там дето е възможно. Но във всички случаи гледай да са на открито.
vk - специалист
Вземи един часовник Фонотроника-1. Той има възможност да "мести" времето на включване/изключване, в зависимост от промяна дължината на деня.
Друго възможно решение е с такъв таймер Изображение
По ме притеснява това което казваш, че няколкото лампи се захранват от различни места. Правилно е да се промени инсталацията, така че от една верига да се захранват всички тези лампи и съответно на тази верига да се постави таймера.
Иначе ще трябва на всяка лампа или две да слагаш таймер, което не е ефективно.
hidrazin - майстор
vk написа:
Вземи един часовник Фонотроника-1. Той има възможност да "мести" времето на включване/изключване, в зависимост от промяна дължината на деня.
Е защо да дава над 30лв за Фонотроника и над 25лв за таймер като може да си сложи фотореле за по-малко от 10? Все пак фоторелето ще работи много по-добре от часовника и ще зависи единствено от осветеността. Все пак на него навярно му трябва да си пусне ламбите като се съмни а не в точен час. Защо му е да светят когато е светло или когато е тъмно да не светят?
Ами той един 10W прожектор е под 20 лева. :)
:partyman:
vk - специалист
Единствено, притеснението ми е, че тези фото датчици, изложени на външни атмосферни влияния могат не винаги да сработват, ще се запрашат с времето. Намирам ги с по-ниска надеждност. Идеята ми е, все пак да не гоним нещо за 2 лева да направим(с пръдня боя да направим), а да търсим и качество.
miroton - майстор
vk я обясни какво има в датчиците за 2 лв(7лв) и датчиците дето са с по голяма надежност по скъпи?

Тема "Какво ми трябва?-някъв датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: