• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Прикачи снимка на клемореда вътре в слушалката, все някой може да се е мъчил с такава слушалка.
Между временно ми пратиха описание на клемите !
1.Ел.брава
2.Микрофон
6.Телефон
3.общ(МТ)
4.вход мелодия (макар че слушалката няма говорител)
Кабелите от панелката са 5 на брой: 2-сини ,2 -черни , 1-кафяв .
Двата черни са за бравата. Останалите 3(два сини и един кафяв) ,на кои клеми(!?)
Двата черни ги завих съответно на 1 и 3 клема и бравата заработи.
kozl - майстор
Най-добре виж как е при някой съсед с работеща слушалка и дано цветовете да са спазвани навсякъде. И въпреки това с двете черни бравата работи - ама кое е общия от тях :? За звънене се ползва говорителчето на самата слушалка, по което става и разговора. Пък може да се окаже, че централата няма генератор на тон и тази опция отпада.
kozl написа:
Най-добре виж как е при някой съсед с работеща слушалка и дано цветовете да са спазвани навсякъде. И въпреки това с двете черни бравата работи - ама кое е общия от тях :? За звънене се ползва говорителчето на самата слушалка, по което става и разговора. Пък може да се окаже, че централата няма генератор на тон и тази опция отпада.

За бравата не е нужен общ ! Това е прекъснат черен кабел,плюс или минус и изведено ключе на слушалката. Ел.бравата може да работи и без да има слушалка ! Слагаш едно ЦК и да ти звънкат по гсема...:))) ! Така е поне при старите панелки ! Иначе от тия 3 ,които остават...единия от тях е общ,другите са съответно микрофон и телефон ! Старите домофони са мех.контактни,а тази Тесла е с печатна платка , електр.елементи и 6,7 клеми
Кво става тука....а аз си мислих,че има специалисти разбиращи много повече от мен....:))) Казуса е за тия ,които постоянно се занимават с инсталация на домофона техника,но явно няма такива в този форум. Жалко ще търся на друго място ! Живи и здрави !
hidrazin - майстор
keyem написа:
Кво става тука....а аз си мислих,че има специалисти разбиращи много повече от мен....:))) Казуса е за тия ,които постоянно се занимават с инсталация на домофона техника,но явно няма такива в този форум. Жалко ще търся на друго място ! Живи и здрави !
Чао!
:partyman:
mir4oto - специалист
keyem написа:
Горещо ти препоръчвам да не се занимаваш с глупости, ами да помислите за цялостно решаване на прoблема с домофоните, т.е. всички във входа да си сложите нови слушалки, не е задължително да са TESLA, цената им е около 15 лв, но срещу тях получавате дълголетна работеща система без дефекти - разбирай старите домофони, с перфектна чуваемост между входно табло и домофон. Оставите ли старите слушалки винаги ще има проблем. Когато имам частичен монтаж на такива места където част от хората си държат на старите слушалки (в центъра на София имах случай с домофон произведен 30-та година :) )задължително ги преглеждам и ако установя дефект ги махам или им оставям само бутона за отключване на входната врата, при условие, че системата която монтирам не е двупроводна.
Но ако все пак ти се занимава, за да спестиш някой лев, виждам че тук има човек, който точно това е правил, обърни се към него, доколкото виждам разбира ги нещата били те домофони или някаква друга елементарна електроника :)
  • 1
  • 2

Тема "Домофонна централа TESLA - схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: