• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
bulhomes2 написа:
А това дето мери АС А пак ли мултицет се казва? Само че по-скъп. .....

Тази позиция с 10-те ампера пак ли е за прав ток?
Да, така се казва и има АС А.
10 А пак е DC.
moimoimoi - майстор
може да разпоиш белия кабел от крушката с 4-те диода и между белия кабел и мястото където е бил запоен да вържеш уреда ,там вече е постоянно напрежението, но внимавай да не те удари ток
bulhomes2 - майстор
Ходих до колата, че в нея си стои един с 3 лв по-скъп :lol: , белким има АС А, ама го свалих за нещо на вилата и там съм го заебал. Утре ще е...

Туй с разпояването ми е голяма мъка и неуспех. Няколко модела поялници си купувам (и станция), МамаМу ми подари нек'ъв и не ще и не ще. Ни с флюс, ни с колофон, ни с аспирин... Вече почти съм се отказал да пробвам...
hidrazin - майстор
Ти какво точно ще мериш на тази ламба? Колко гълта или колко свети?
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Колко гълта. Светломер не ми се купува. Всъщност имам един стар Зенит (със светломер), ама зор работа и там. В началото си бях поръчал по 2 от 3W, 4W, 6W и 12W. Тия 6-те вата ми харесаха, та си допоръчах още 40 бр. Ама като ги турих в една стая и вече не ми харесват. Та искам да видя дали наистина са 6 ватови...
Junak - майстор
bulhomes2 написа:
Туй с разпояването ми е голяма мъка и неуспех. Няколко модела поялници си купувам (и станция), МамаМу ми подари нек'ъв и не ще и не ще. Ни с флюс, ни с колофон, ни с аспирин... Вече почти съм се отказал да пробвам...
Ама ти поялника включваш ли го. Щот иначе наистина не става :-D
fox_vt - майстор
Ами как да ти кажа те китайците са го написали макар и не на опаковката :lol: 4 вата а факта че са 4 светодиода значи че са 4*1ват щото ако са 6 вата трябва да са по 1,5 вата единия а такива няма.Но пък има и добра страна пестиш ток мислиш че гориш 6 вата а те са 4.Някъде съм споменавал че имам луничка 3*1 която свети по силно от такава 4*1 китайска математика разбириш ли :-D
todortv - майстор
Ако се погледне,че уредчето мери 9mA на DC за един полупериод, и наистина излиза 4W.
0.018* 220= 3,96W
bulhomes2 - майстор
Както написах по-нагоре имам и 3 и 4 ватови. Единия е с 3 диода, другия с 4. Ми по-слабо си светят, ама чак двойно - не мисля и затова се силя да ги мерна.

Утре ще мерна (ако ми е такъв другия мултицет де) и тия от по 3 и 4 вата. Че тая дето съм я купувал за 12 вата, а Вие викате че е 4.... Ма пък вижте двете 12 ватови как светят
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o78rjK7H7EM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C8-5YQMX62Y[/youtube]
Понеже не ми се рови в коя тема беше - за двете 12 ватови лунички си направих кутия за да ги пробвам за дворни (улични) лампи. Другото, което свети (по-слабо) е улична лампа (от Бриколаж май беше) с 2 енергоспестяващи лампи по 20 вата.

ПП. Намерих сравнението...
Прикачен файл:
100_0181.JPG
Последна промяна от bulhomes2 на пет апр 05, 2013 9:50 pm, променено общо 4 пъти.
todortv - майстор
Те може да си папкат и пак да не светят... :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Как се измерва мощността на лед лунички? Или А-W - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: