Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
fox_vt написа:
Преполагам греца ти е поне 50А а винтоверта колко волта?
Да греца е такъв и винтоверта е 18 волта.

Кондензаторите които ще пробвам са 25/28 волта така пише на корпуса. А и ще ги пробвам на стария винтоверт който е супер издръжлив на тормоз.
По хубаво нещо от батерията няма. Това с размотаването на кабели не е работа. Накрая ми писна и си взех едно Хитачи 18 с литиеви батерии направо се родих. Само че винаги като ми потрябва винтоверт се оказва, че е по добре с два иначе едно постоянно сменяне на бургии накрайници затова не се отказвам и от тези дето ми останаха без батерии. Например последния път към 300 пъти бургия дупчиш, накрайник за фаска и после накрайник за видия и така едно след друго защото заради разминаването на материала нямаше как да направя първо едното после другото и т.н. Пък и на малките видии новия даже на 1ва степен ги превърта та пак опирам до старите.
hidrazin - майстор
Ти да не би да си ползвал някой траф от микровълнова?
:partyman:
estorm - специалист
hidrazin написа:
Ти да не би да си ползвал някой траф от микровълнова?
Не е. Ще се сетите че навремето пак тук се допитах как да му намаля напрежението от 41 АС и да захраня 18в винтверт. Накрая бях посъветван да развивам намотки както и направих. Винтоверта работи, но като го озоря Хитачито къса видии а този ръмжи и не върти. Навремето на батерии и този така късаше глави
moimoimoi - майстор
хахааххаха
имал е предвид че вторичната е с сечение 2.5мм* а не че е 2.5 киловолта

принципно на трафовете им дават 3-4 ампера плътност на тока за квадрат
или
за 2.5 мм* се получават 10 ампера и явно трафа е малък и кляка напрежението
hladnia - специалист
estorm написа:
На греца имам 4700мкф кондензатор.
Ще има ли полза относно мощноста на винтоверта ако сложа 22000мкф или 68000мкф / ?
Във случая ,при тоя ток(А) НЕ защото бързо се изпразва капацитета.
НО можеш да прецакаш греца със такъв моментен товар при заряд на кондензатора .
Колко ти е напрежението преди греца?
estorm - специалист
Не помня. Май на 15/16 спрях да развивам от намотките. Добре де над 5 кила траф що няма ток едно моторче да върти ? Ще му извадя медта тогава и ще си взема една батерия :-D
moimoimoi - майстор
щото ако е бил с вторична 40 волта и 10 ампера това прави 400вата
а сега като е 15 волта с 10 ампера прави 150 вата
а моторчето ако е 18 волта и иска 20 ампера това са 360 вата
lz1wvm - специалист
Бърз въпрос за кондензатор
То ако ставаше с кондензатор,хората нямаше да слагат акумулатори.Ако имаш в предвид пусковия момент на винтоверта,може и да помогне за секунда-две,но след това е основното захранване.
estorm - специалист
moimoimoi написа:
щото ако е бил с вторична 40 волта и 10 ампера това прави 400вата
а сега като е 15 волта с 10 ампера прави 150 вата
а моторчето ако е 18 волта и иска 20 ампера това са 360 вата
Е навремето питах щото не разбирам , но за тази сметка никой не се сети да ме предупреди.
Значи няма спасение с кондензатор и остава вариант Б -на вторични :-D
Благодаря на всички за помоща. Радвам се, че ме оттървахте от кабелите.
PCL82 - майстор
Сега ако потърсиш подходящо импулсно захранване можеш да минеш много леко. Жалко че с лаптопско няма да стане, защото са само към 100Вт и ще можеш да вършиш само леки работи, но като напержение- 19В са таман. Потърси в Комет електроникс или другаде подходящо импулсно.

Тема "Бърз въпрос за кондензатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: