Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Dzver - специалист
15кв ги водят 12 кв присъединени.. и ще ти сложат точно 50а.
miroton - майстор
Залепи го с тиксо да не изключва.
VLADO66 - майстор
miroton написа:
Залепи го с тиксо да не изключва.
Не се бъзикай това са сериозни неща :|
miroton - майстор
В много табла на ЕВН съм виждал и 63А предпазител със стопяема вложка така че какъв му е проблема и нали има и апартаментно табло.
stoy@n - специалист
Тук става въпрос за откриване на нова партида.Аз лично не съм виждал (и не само EVN) да слагат предпазители със стопяема жичка.Поставят автоматични предпазители в кутията с електромера.
miroton - майстор
При първа възможност ще снимам.
Dzver - специалист
със стопяема вложка е входящия предпазител/преди електромера, за да не пада при късо.
miroton - майстор
Явно това съм видял.
PCL82 - майстор
Срещал съм някъде, че автоматичните предпазители са така устроени, че дори да им блокираш ръкохватката те вътрешно пак си изключват. Това е така, за да не ти гръмне в ръцете, ако къстото не е отстранено и решиш да го включиш.

Ако са сложили стопяем предпазител при електромера само можеш да се радваш: изключва по-бавно от автоматичните след него и има по-голяма изключвателна способност-над 8-10кА.

Няма ли 8кВт между 6 и 15кВт? Тези стойности са много странни, не съответстват на стандартния ред предпазители. Правя следната сметка: приемам, че са сложени предпазители, които изключват след един час при претоварване от 1,1 пъти (според вида на предпазителя този коефициент е стандартно 1,1 при някои автоматични, 1,45 при масовите автоматични и някои стопяеми и 1,6 при бавните стопяеми).

25А*220В=550Вт*1,1=6050Вт
25А*230В=5730Вт*1,1=6325Вт
32А*220В=7040ВТ*1,1=7744Вт
32А*230В=7360ВТ*1,1=8096Вт
35А*220В=7700Вт*1,1=8470Вт
63А*220В=13860Вт*1,1=15246Вт

Май излиза, че за ЕРП-ата още е валидно старото напрежение от 220В вместо 230В, че 8кВт излизат със старите стопяеми предпазители 35А при старото напрежение или с новите АП32А при 230В. Всичко с 10% толеранс на предпазителя над номиналният му ток.
todortv - майстор
Крива на изключване B,C,D:
В крива
Магнитният изключвател сработва между 3 и 5 пъти номиналния ток In.
Приложение: Защита на дълги кабели.Защита на мрежи, захранвани от генератори.
С крива
Магнитният изключвател сработва между 5 и 10 пъти номиналния ток In.
Приложение: Защита на стандартни мрежи
D крива
Магнитният изключвател сработва между 10 и 14 пъти номиналния ток In.

Тема "25А предпазител за предоставена мощност 6 kW EVN" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: