• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
world_explorer написа:
Да тя се пуска но по разлика на температури. Аз искам да се пуска и при достигане на определена температура на водата в бойлера.
ДТ 3.1 на Интиел е точно така.
kozl - майстор
Супер pansim. За такова евтино решение нямаше да се сетя. Единствения кусур, че подходящите са 60 гр, след това 75 гр. Т.е. стъпката голяма и не може да се подбират градусите. И предполагам помпата се управлява и от друга логика та world_explorer внимавай с жиците. Без релета паралелна верига ще се появи и към автоматиката.
world_explorer - специалист
То вече съм го направил но с отделно ключе. Затова казвам, че работи щото миналата година съм го ползвал. Сега искам да го направя автоматично, така че като ме няма в къщи то само да се пуска. Ключето иска ръчно пускане и не е необходимо да се качвам на покрива и да закривам част от соларите.
А относно температурата тя не е толкова важна за тази цена. Вече си поръчах 3 броя: 60,75 и 90 градусови. Опитно ще установя кои е най- подходящ.
Последна промяна от world_explorer на ср май 08, 2013 9:48 am, променено общо 1 път.
pansim написа:
http://vikiwat.com/search.html?phrase=% ... goryID=492

От тук си избирате на каква температура да включи помпата...цената е 1.60лв :partyman:
Трябва да е с нормално отворен контакт...другото е ясно
ЕЕЕЕЕ това е върхът. Точно това ми трябваше. Мерси!!!! :-D :partyman: :-D :supz:
kozl - майстор
По висока температура в бойлера означава повече топла вода и по-малка дълготрайност на тръбите след бойлера, които предполагам са РР.
Да такива са. Миналото лято имаше дни когато тернометъра на бойлера забиваше в крайно дясно положение. Затова и сложих това ключе. Когато влизах да се къпя излизаше пара в началото. Просто на 150 литра съм сложил 2 солара по 1.6 м2 (селективни). Знам че е малко повече от необходимото.
daniel.trifonov - специалист
Ако съм те разбрал правилно, ето удобно решение с изнесена сонда: http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 80+16+120C
1 превключващ контакт ще върши работа да пуска помпата при достигане на определена температура, зададена от врътката ;-)
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за терморегулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: