• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kossis - специалист
Водните помпи на Райдер Не са добри !!!

Моята я взех заради цолажа- въртя басейн на село и ми трябва Ф 40, а тия за басейн почват от ф 50. Не е навита добре статорната намотка или е от недобре изчислена тел или е алуминиева.
Моята грее повече при 2 часа работа- около-85-90 градуса на корпуса. След като я спрях за 5 минути оня ден в голямата жега по обед и я пуснах веднага -започна да намаля оборотите и да замирисва на прегряване, спрях я и я пуснах пак - пак започна да намаля и да грее зверски и след като я оставих да почине 15 минути - се пусна нормално и работеше.

Явно ще замине и мисля да я дам на познат да ми я пренамота, че не ми се занимава с преходи.

А иначе работи тихо и е с добър коксов лагер- осовото уплатнение.

В сервиза ми казаха че не ги пренавивали -това Управителят на Сервиза на Ломско ! После питах и Един техен инженер и той каза че за пръв път чува че не ги пренавивали ?!
Изпедерастили са се и тия хептен !

Дават само 6 месеца гаранция, уж щото зимата ги пукали и имало скандали и тнт-дрън, дрън !

Веднъж ми беше изключила моторната защита на 4 ампера- помпата е 750 вата, явно и тогава е прегряла ! Аз я вдигнах на 5 ампера и сега не изключи.

И я ползвам 5 пъти в годината за по една седмица !

Дайте акъл за качествена помпа на Ф40 ?!
kossis - специалист
Значи днеска имах път към Евромастер на Ломско. Продавачката в магазина ми каза че от 2 години си късала нерфите в тази Фирма и качеството и сервизирането на продуктите им е паднало драстично.
Питях я за моторните им коси-Тя ми каза да си взема оригинална Хускварна или Щил. Както съм решил.

В сервиза ми казаха че за тези помпи нямат резервен статор и нищо не можели да направят. Не ги пренавивали.

То понеже е много качествен тоя статор, та да го сменя втори път с такъв.

За коксовият лагер не ги питах, но предполагам че и това нямат-тоест протече ли - търсиш сам. Добре че карат по 10 години.
sian - специалист
А бе kossis какъв коксов лагер те гони. Коксов лагер (аксиален) имат москвичите на съединителя.
hidrazin - майстор
Ееее... Тук всички разбраха на какво вика коксов лагер. :-D
:partyman:
kossis - специалист
Siane,

Така е за Москвича, но осовото уплатнение което се поставя на водни помпи в автомобилите и съвременните водни ел. помпи пак се казва така.
Това е така защото едната му част се състой от графитенова осова с пружина отзад- тип кокс и отсреща лагерува с керамично осово опръстенче поставено в гумен маншет. Двете заедно образуват този така наречен Коксов лагер. Кокса смазва керамиката отсреща и се охлажда от флуида които преминава Той е в пъти по надежден от лоените набивки използвани преди това в по старите водни ел. помпи. Може да изкара повече от 15 години-както става при колите.

Защо е необходимо когато нещо не ви е ясно и веднага изказването да е Какво го гонило еди кой си ?
Не ме гони нищо, просто покрай Басейна които притежавам, и некачествените помпи на които попадам разбрах как функционира този тип уплатнение и какво става ако е обърната едната част.

С Москвич не се изчерпва всичко в този свят !
Ето Батка.
http://nikelectric.com/product_info.php ... ts_id=1079
http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=1

Изображение
Junak - майстор
Коксов лагер - друг път. Казва се механично уплътнение. Ама, като се съберат повече разбирачи...
fikata - майстор
Механично челно уплътнение.
kossis - специалист
Да, 2 разбирачи под мене :lol: !

На тия перални на помпата, защо така му казват на уплътнението ??? Първият линк -горе !
Последна промяна от kossis на пон авг 12, 2013 11:44 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
kossis написа:
На тия перални на помпата, защо така му казват на уплатнението ???
УплЪтнение, батка уплЪтнение. Нищо лично ама боли глава като го чете човек.
:partyman:
Junak - майстор
Те, някои, и на дистрибутора викат "ДЕЛКО", ама какво да ги правиш, толкова разбират.

P.S. ... и се пише уплътнение...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема ""Охлаждане" на греещ електромотор на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: