koceto_pz написа:Панела го купих продавалник от един човек от Велико Търново 250 лева,регулатора на заряда е някакъв китайски (марка не помня) за 40 лева,имам инвертор 600W(UPS) но мисля да си взема по мощен на 1 киловат.Акумулатор още нямам,за 1ви проби ще ползвам автомобилен на 60 Аh.Засега тази система мисля да я ползвам само когато съм на балкан...ако ми хареса как работи ще я ползвам и на сервиза,да осветява , да работи тв-то и поялника ми стигаКолега лично аз ще следя темата и ще се радвам да ни държиш в течение как се държи системата.
hidrazin написа:Много си дал за панела освен ако не е някакъв марков.Ами незнам...като разглеждам сайтовете не успях да намеря по евтин панел,този е внос от Германия и незнам каква марка е.Като ги разглеждах 100 ватови бяха по 250 лева...
http://pvmodules.eu/bg/index/0
Edit: Минималната поръчка минимум едно пале=25 бройки

nick71 написа:Колега лично аз ще следя темата и ще се радвам да ни държиш в течение как се държи системата.Днес сутринта направих 1ва проба,времето беше гадно без грам слънце,панела си пускаше 18 волта но не успя да зареди акумулатора при работа на хладилника.Към 14:30 изгря хубаво слънце и веднага изкарах панела отново,сега е 16:35 и работи екстра

Ще пиша като има развитие