• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
big_death написа:
Колега, аз не търся икономия , а мощност ! Нали искам да върти ярмомелка , която да кажем ще работи на пускане по час, час и половина , затова въпроса ми беше такъв . На мен ми е ясно че с пръдня боя не става , затова и попитах :) Дали си заслужава да взема 3 киловатовия , след като му са по-добри показателите от този на 2.2 .
Все пак помисли и дали ще можеш да го захраниш. Че кат почне да пада автомата... :)
big_death - специалист
Ми девет де , нали затова и въпроса ми беше такъв ."Имам едно питане към по-компетентните - гледам този електродвигател и пиши че е 3 квт . Възможно ли е или има някаква уловка , след като от преди знаем че 2.2 преди беше максималната сила на монофазния мотор ?ето и линка http://mmotors.eu/index.php?page=shop.p ... &Itemid=96 Питането ми е защото мисля да го сложа на фуражомелка и се двоумя между този и 2.2.квт." Нали ако бях наясно с тоците въобще нямаше да задавам въпроса !
Junak - майстор
Ми аз пък как да ти отговоря, като нито знам за каква мощност си присъединен, нито знам каква е кривата на предпазителите. Има голяма вероятност пусковия ток да ги "събаря"
alsted - майстор
Би ли го показал този 3 КW! Аз взех един такъв (уж) за циркуляра (без табела ... на някакво доверие), но нещо хич го няма :? Грее, губи обороти без назорване ...
big_death - специалист

Прикачен файл

_________________4da7f98db1898.jpg
_________________4da7f98db1898.jpg (70.77 KиБ) Видяна 4890 пъти
kuger - майстор
Въпросът ти повдига въпрос от мен. Предполагам, че фуражомелката се задвижва с ремък. Въпроса ми е има ли табелка на машината? Ако да, там би трябвало да пише обороти и мощност на захранващия мотор. Ако е 2,2 Kw, защо трябва да се набутваш с вероятно по-скъпия, и с по-голяма консумация 3 Kw мотор?
big_death - специалист
Фуражомелката е правена навремето във ВМЗ Сопот но е пълно копие на Ямболската предавката е ремъчна . Преди 2 години я съживих понеже беше нова новеничка съхранена повече от 20 години . Измелил съм с нея над 20 тона зърно но с трифазен мотор 2.2кв. 1420 об. със шайба на мотора 1:2,5 на ярмомелката . Та сега ще я местя в къщи където няма трифазен ток , но ми казаха че ако е с 2.2 квт. с 2860 об. и със шайба 1:1 ще е по-добре и ще има достатъчно мощност , и дори ще работи по-добре. Но тъй като нямам двигател за да пробвам ще се наложи да купя .И те затва и въпроса ми е : Нужно ли ми е да се презапася от към мощност , която не знам дали ще мога да поддържам понеже съм с нова инсталация . Не помня дали беше 6, или 8 квадрата до електромера и от там до навеса е 4 кв. на растояние от около 20-25 метра от електромера .
maptod - специалист
2.2kw ще ти е достатъчен. На моята е 1.1kw и ми върши перфектна работа. Зависи колко често и по колко кг ще мелиш,но повече от 2.2kw не си заслужава. Ако не е тайна каква е цената?
kuger - майстор
Аз също мисля, че 2,2 KW монофазен ще си свърши отлично работата.
Между другото 8 кв.мм. сечение няма.
Bojidar_Donev - специалист
Здравейте отново колеги в Стамболийски имаме пазар в Събота и видях един ел. двигател на изгодна цена и след кратък тест го взех !!! 1.5 кв , 220в оборотите ще ви кажа като го погледна че е в рабоилницата !
Обаче има един проблем и не знам дали да се притеснявам след като го вклчюча в тока се колебае на коя посока да се завърти на която посока му помогна на нея завърта :-D имам ли повод за притеснения?
В Понеделник ще го нося на майстор .. поздрави :drinkers:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "монофазен електродвигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: