Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
AAsat написа:
Стария приемник на този телевизор ли работеше и при него имаше ли го проблема? Опитай да отдалечиш максимално ( доколкото почволяват кабелите) приемника от телевизора. Може да опиташ и да разкачиш връзката между приемника и телевизора за да видиш ще го има ли пак проблема.
Със старият нямаше проблем.
Пробвах да ги отдалеча преди да пиша обаче пак нищо. :sad:
Когато разкачих кабелите проблема изчезна .
момчета пробваха с един преходник за буксата отзад на телевизора.
Първа снимка-буксата отзад на тв-то...-scart
Втора снимка-подобен преходник ползваха момчетата.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... socket.png
http://www.mhpcomputerservices.com/wp-c ... .90121.jpg
bobko - специалист
нещо с кабелите се случва.Пробвай с други връзки.
fbr - майстор
Свържи с една жица металните части на антенния вход на телевизора с антенния вход на декодера.
nv952 - майстор
не-нали тва е шокът...
телевизора работи..цъкам и не мърда...вадя кабелите от декодера към ТВ-то и се оправя!
Другата ситуация е същата само че директно вадя щепсела на ТВ от контакта (кабелите от декодера към ТВ са закачени) и си работи. :rolleyes:
nv952 - майстор
fbr написа:
Свържи с една жица металните части на антенния вход на телевизора с антенния вход на декодера.
абсолютно същата боза :(
AAsat - специалист
Явно проблема се получава когато се свържат корпуса на телевизора с масата на приемника. Има ли нещо друго включено в телевизора ( примерно кабелна телевизия )? Ако има изключи я. Ако имаш трансформатор 1:1 може да опиташ да включиш захранващия адаптер на приемника през него. Към сателитната антена само един приемник ли е включен. Ако не е само един може да опиташ да изключиш кабела на сателитната антена от другия приемник ( може и от този ).
nv952 - майстор
AAsat написа:
-Има ли нещо друго включено в телевизора ( примерно кабелна телевизия )?
- Към сателитната антена само един приемник ли е включен.
Не...само кабелите от снимката.
Да само един е.
обаче е HD ...що го смених :axe: :wallbash:
по договор са два приемника на 1 чиния.
Обаче ние ползваме само единият.Понеже баща ми не можел да гледа някъв спортен канал (диема дрън дрън) ходих и го смених с тоя дето е ΗD. И от тогава почна тая мизерия.
Сега пробвах вторият декодер (от старите) и никакъв проблем ...ама на :проба:
Ще взема да му активирам картата а пък спортния канал няма да го има :roll:
Найденов - специалист
nv952 написа:
Проблема е средния.
nv952, извинявай братче, няма да ти помогна булсактома, само ще внеса оффф, ама какво става все пак със средния :?: :-D
Не се притеснявай да споделиш с мен- аз съм доктор, а на доктор всичко се казва- неведнъж са ми казвали "ПРОСТАК!"
nv952 - майстор
:lol: кво да направя..от бързане стават грешки :roll: :wink:
AAsat - специалист
Може да се опита с друг подходящ захранващ адаптер за сателитния приемник. Отнякъде не можеш ли все пак да намериш разделителен трансформатор за проба? Може да се направи някакво куцо решение с видеосендер, или с модулатор и галванично разделяне между изхода на модулатора и антенния вход на телевизора. Ако имаш записващо видео може да го ползуваш за модулатор и съответно галваничен разделител за кабелна телевизия между него и телевизора.
Щепсела на телевизора да не е шуко ( предполагам че не е но все пак)?

Тема "Как се монтира чинията на булсаткомБ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: