Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Както е горе на снимката.Там грешно ли е?
kireto1 - специалист
Аз го замерих, и има нула и на меките връзки и мисля :? че така трябва да е.
И ако тока е правилен, къде е проблема?
kireto1 - специалист
Смених възвратния клапан и меката връзка, защото възвратния клапан изпускаше. Вчвра бойлера не го обезвъздоших,дали заради това не се е пръснала меката връзка?
Днес след като го напълних и го включих и пак направи 30 градуса се сетих и отворих крана (малко късно ама ...)и вече минаха два часа,водата загря,бойлера изключи и сядам на ракия и салата.
boqn_zara - специалист
:drinkers: Ако има проблем пак пиши.
kireto1 - специалист
Бреееееееееееееее май пак трябва да сменям нагревателя. Болера дава същата грешка.Възможно ли е да е заминал пак тоя реотан???
shadow__01 - майстор
Защо не махнеш всички тези индикации за грешки, дисплей и каквото има друго излишно и не го направиш като обикновен бойлер с бутон, терморегулатор и нагревател?
swissmad - специалист
А загрява ли водата ????

Ако не обезвъздушиш бойлера и го включиш да загрява , има реална опасност да изгориш нагревателя тъй като въздуха в бойлера се сгъстява и ако налягането на студената вода е по-слабо (и не само тогава) част от нагревателя остава във въздушния мехур(на сухо) и при подаване на напрежение на клемите му прегаря много бързо.
Лесно ще разбереш дали е заминал нагревателя с мултицет или друг веригопроверител-да не си играеш да го сваляш ако не е той.
hidrazin - майстор
Ало, магьосника. Стига с фантастиките. :) Още не съм срещал бойлер дето нагревателя му е монтиран на "тавана". Просто повечето "резервни части" и новите стоки са си откровени боклуци.
:partyman:
swissmad - специалист
hidrazin написа:
Ало, магьосника. Стига с фантастиките. :) Още не съм срещал бойлер дето нагревателя му е монтиран на "тавана". Просто повечето "резервни части" и новите стоки са си откровени боклуци.
:partyman:
При необезвъздушен бойлер колко вода мислиш ,че би събрал един бойлер??????-Колкото е по ниско налягането на водата толкова по малко.АЗ СЪМ ПРОБВАЛ.
А колко стърчи нагревателя нагоре ?????Дори малка част на нагревателя да не е във вода (да работи на сухо) ако не изгори веднага то ще е в най-скоро време!Затова пускането на крана за студената вода се извършва при отворен кран на топлата вода на смесителната батерия докато потече вода от нея!
За частите съм съгласен.

Тема "Проблем с бойлер diplomat" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: