• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
valentino76bs написа:
Усуквай,не бой се....внимавай само при заголването да не прорежеш кабела...
Усукванията не са разрешени. Поне според "Наредба 3". Ще ми е интересно усукването на 3х6+4 квадрата. :-D Аман от "електротехници".
:partyman:
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
valentino76bs написа:
Усуквай,не бой се....внимавай само при заголването да не прорежеш кабела...
Усукванията не са разрешени. Поне според "Наредба 3". Ще ми е интересно усукването на 3х6+4 квадрата. :-D Аман от "електротехници".
Може и без ''аман'',усукването се е доказало във времето като надеждно.....не само на 6 ами мога и на 10 да ти покажа как става....
hidrazin - майстор
valentino76bs написа:
Може и без ''аман'',усукването се е доказало във времето като надеждно.....не само на 6 ами мога и на 10 да ти покажа как става....
Ако имаш желание може и на 16 квадрата да пробваш ама това ще ти е последното усукване покрай мен защото си събираш чуковете и си търсиш нова работа. :-D
VLADO66 - майстор
Спайките не са "законни" не защото са ненадеждни,а защото не може да се стандартизира дължината и силата на усукване,както и последващия контрол на тези две действия.Не ми се ще да се разпалва спора за кой ли път.
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
valentino76bs написа:
Ако имаш желание може и на 16 квадрата да пробваш ама това ще ти е последното усукване покрай мен защото си събираш чуковете и си търсиш нова работа. :-D
Разсмя ме...тенкс! И работодател ли ми стана...нали се сещаш ,че само тука може да си ги дрънкаш такива мании....
hidrazin - майстор
valentino76bs написа:
И работодател ли ми стана...
Никакъв шанс! Не ми се спори за дъвкани и пределно ясни неща.
jekasus - майстор
Хидра, усукването не е забранено с Наредбата :-D Просто трябва да допишат Чл. 1668 че спора да спре най-накрая.
Иначе не съм виждал по-различна комутация по строежите, всички карат с усукващо пресоване на кабели :-D
hidrazin - майстор
jekasus казах че не ми се спори за известни и дъвкани неща. Никога няма да допишат Чл. 1668 и ако го направят ще е за да формулират ясно забраната за използване на спайки.
Това че голяма част (не всички) използват спайки не го прави автоматично правилния начин. Ами то дай например и за други неща да приложим същия подход:
- Почти всички работодатели дават на работниците си минималната за страната работна заплата. Да се узакони и никой да не получава по-голяма.
- Почти всички производители пълнят хранителните продукти с консерванти, подобрители, сгъстители, набухватели ... Да се забрани продажбата на натурални продукти по пазарите и да се забрани влагането на естествени продукти в тях.
- Всичките ЕРП-та ни продават ток с над 100% надценка и калкулират зашеметяващи разходи и инвестиции. И защото всички го правят са се узакони и в никакъв случай да не им се намалява печалбата и да не се намалява цената на тока!
- И още доста такива.....
Хайде защото всички го правят да вземем и да го узаконим. :-D
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
- И още доста такива.....
Хайде защото всички го правят да вземем и да го узаконим. :-D
Такава стана вече практиката. Ромските гета с колиби от какво ли не, всичките роми ги правеха и накрая като видяха, че не могат да се преборят с тях ги узакониха.
Кики - специалист
Спора с усукването наистина е безмислен, който практикува занаята го прави с усукване , който само чете наредби и разни книжки написани от хора които не са виждали кабел го прави както си реши. В наредба #3 се срещат такива глупости че ако не ставаше дума за ток човек може доста да се посмее.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Удължаване на кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: