Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Ще пусна нов пост след мен си, но с тая снимка от нета ми стана много голям предния...

Към автора на темата. Преди няколко години си бях купил 4 камери, които безжично се свързваха с приемник, който с чинчове се включа към телевизора. Продадох ги за 130 лв, защото бяха на една честота с рутера и не му даваха да работи. Та ако няма да имаш рутер - да знаеш, че има и такъв вариант. Камерките бяха ню-ню и можеха да работят и съвсем без кабели (и за захранване - имаха изводи за 9V батерия). Но ако имаш неограничен нет - най-доброто са си IP камери.
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2, едната камера е точно такава, със WiFi и мрежа. За първи път чувам че им се скапва Wi-Fi ?!
Поне при мене няма проблем.
Основния проблем им е че се скапва захранването. При много рутери ми се се случвало същото - уж всичко изглежда наред но забиват, не им работи Wi-Fi... След смяна на захранване, всичко си ОК.
Между другото камерите ми са с XXXXX-POE (Power Over Enternet). Могат да се захранват през мрежовия кабел.
Та крайната постановка е следната
- Захранване през захранването на камерата.
- Захранване през мрежовия кабел (до рутера). Това минава през UPS.
- Връзка през Wi-Fi и мрежов кабел.
Понеже пък съм със директна връзка с ISP-то, близо съм до центъра, в който му е техниката, интернет има абсолютно винаги. Аз имам UPS, а той от другата страна има UPS и генератори (и слънчеви панели ако има някаква връзка).
Като цяло ситуацията е такава - ток може и да няма, но в къщи Интернет има, за камерите и лаптопите...
bulhomes2 - майстор
А записваш ли си някъде в нета при засичане на движение? Това го направих но записвам на някой от моите компютри и може да се гледа само на него, а е по-готино да е някъде в нета.
Kokar - специалист
misota, опитай се да бъдеш едни гърди пред евентуалните крадци. Още повече, че тепърва изграждаш нова система.
На първо място, както е споменал ArturDent, резервирано захранване (UPS) по цялата охранителна верига. Лесно достъпни фалшиви камери и клавиатура ще отслабят вниманието на "врага" :) . Естествено те задължително ще се наблюдават.
Много са случаите на откраднати камери, заедно със записващата апаратура. В крайна сметка, оставаш с празни ръце, независимо от инвестицията в охрана.
Затова, постарай се да организираш записите от камерите да се извършват извън къщата. Варианти са: съсед, външно FTP и др.
bulhomes2 - майстор
Тези, посочените по горе могат да записват на всеки компютър, който има нет. Тоест не е задължително компютъра да е при тях. Даже имат опция да изпращат по 6 снимки на имейл при засичане на движение, но за външно си е гадно, защото праща при всеки повей на вятъра и всеки облак.
bulhomes2 написа:
А записваш ли си някъде в нета при засичане на движение? Това го направих но записвам на някой от моите компютри и може да се гледа само на него, а е по-готино да е някъде в нета.
Записвам постоянно, не само при движение. Доста видео ми се събира, но пазя архив само са седмица. Записвам в офиса и в къщи - няма ограничение на броя устройства които гледат / записват/.
Но при мен компютри дал Господ.
Даже и с телефона (с Андроид е) мога да гледам и да ги въртя камерите.

Дано само не се налага да използвам записите....
ditronix - специалист
И за да няма възможност за крадене задължително трябва да се монтира алармена система. Всички кабели от камерите се дублират с една двойка и се включват към тампера на алармата. Да ходят да режат тогава. За IP камерите си трябва много бърз интернет,иначе си губи смисъла цялото упражнение-все пак тия камери струват доста пари. Те обикновено са с висока резолюция,което пък води до перфектна картинка!
bulhomes2 - майстор
ditronix написа:
...За IP камерите си трябва много бърз интернет,иначе си губи смисъла цялото упражнение-все пак тия камери струват доста пари. Те обикновено са с висока резолюция,което пък води до перфектна картинка!
Явно говориш за някои други камери, а не за тези, за които говорехме по-горе.
1. Интернета и при камерите и в нас е все от 10-15 лв.
2. 70-80 лв не мисля, че са "доста пари"
3. Обикновено са с 800х600 резолюция. Имам само една с 1,3 MP, но трудно я намерих и имам спомени, че след като я купих повече не я открих. Туй заради "обикновеното".

Кажи за кои говориш ти!
Било скъпо?!
Някой правил ли е сметка колко струва всичко общо за едно и също качество на картината?
Например 3 IP камери с окабеляването и 3 CCTV камери, със съответния DVR.
Нека и трите да са цветни и със стандартна резолюция.

Съгласен съм че излиза по-скъпо с IP камери, но това е над определена бройка - някъде след четвъртата.
А нета не трябва да е много бърз - Можеш ли да гледаш клипчета от YouTube, то определено скоростта ще ти стигне за гледане на поне две камери едновременно.
Аз щом мога да гледам моите през вмирисания интернет на телефона, значи не трябва толкова много.

Не ми се пише за мегабити и т.н. защото не всеки би разбрал.
ditronix - специалист
Аз говоря за IP камери ,които са наистина мегапикселови-от 1,3МР нагоре. Камери струващи от 300 лева нагоре. NVR за запис на тези камери- пак значително по-скъп,с хард диск с голям капацитет,защото много пиксели на малък хард няма как да се записват и след това да връщаш дни назад,ако се наложи.И за да се гледа изображение с такова качество наистина е необходим бърз нет.Оставете клипчетата в Тубата и камерите по телефона. Много има да се пише ,а ме мързи. Синът ми изгради мрежа от такива камери в предприятието на свой приятел. Рекордерът струваше около 3000 лева-64 канален,защото в бъдеще ще се добавят още камери. 2 МР камерите по спомен бяха около 500 лева едната,а 1,3 МР-над 300 лева. Два харда по 2ТБ в записвачката,има място за още два,но по-късно ще се добавят :-D И ГИГАбитов интернет. За да може всичко да се гледа така,както се вижда FULL HD телевизия. Ей сега се чухме със сина ми,8 канален NVR се харчи почти за 1000 лева. Всичко това изобщо не е необходимо на колегата. Той пита за окабеляването,казахме каквото можем. Достатъчни са му камери 600TVL,въпреки че и това е много. За мен те трябва да са с матрици SONY-това е разумният компромис и 4 канален DVR (ако прецени,че после няма да реши да сложи още няколко камери-тогава 8 канален),в който да има един хард 1ТВ. Всичко това ще се побере в рамките на около 700 лева-камери по около 100 едната,че и по-малко,зависи от обектива,рекордер около 250 лева и хард диск около 130-140 лева.

Тема "ОКАБЕЛЯВАНЕ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДАВАЩИ КАМЕРИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: