Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Не е с 12 клеми. Снимката е образна. Там пише 4 нива. Това означава четири плочки с по четири клеми и стават 16. :-D Тук се вижда по-добре, ама ще трябва да копираш това със синьото и да го отвориш в браузъра. На кирилица е и не влая у форума. :lol:
http://www.електроматериали.com/ELM-%D0%9F%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-LW26-25-4-%D0%9D%D0%B8%D0%B2%D0%B0-25%D0%90
:partyman:
stivemaster - майстор
Първо, трябва да уточним дали електрожена е от тези, които имат кабел преходник от трифазен към монофазен ,защото ти монофазен щепсел не можеш да включиш в трифазен контакт.После, ако има в комплекта такъв кабел ,значи просто ти се е развалил пакетния ключ ,който няма нужда от повече от две положения ето ти такъв !
Змей - напреднал
stivemaster написа:
Първо, трябва да уточним дали електрожена е от тези, които имат кабел преходник от трифазен към монофазен ,защото ти монофазен щепсел не можеш да включиш в трифазен контакт.После, ако има в комплекта такъв кабел ,значи просто ти се е развалил пакетния ключ ,който няма нужда от повече от две положения ето ти такъв !
От електрожена излизат кабел (щепсъл) за монофазен и кабел за трифазен.
Змей - напреднал
сега си размотаx кабелите и забелязаx нещо много странно там кадето влиза трифазния са само 3 жила от което едното е маса. Дали изобщо е направен за трифазен или само щепсала е такъв и като се включи пак си е монофазен ?
hidrazin - майстор
Змей написа:
...там кадето влиза трифазния са само 3 жила от което едното е маса. Дали изобщо е направен за трифазен ...
Ти сега пък да не помислиш че имаш трифазен електрожен? Просто си имаш електрожен дето може да работи на 230 и на 400 волта. Ама то това се вижда и от схемичката дето си постнал. То ако това не си разбрал по-добре не се хващай да сменяш ключа с друг модел. По-добре се обади на някой приятел/комшия дето разбира да ти го смени с някакъв друг. Хем ще имате повод да пиете по една салата. :)
:partyman:
Змей - напреднал
Мислех че е така преди да му размотая кабелите. Мога и да ти кажа защо така се заблудих или по скоро производителя ме е заблудил. Ще съм благодарен на линк за пакетен ключ който е само за включване и изключване начин на свързване на лампата която показва че е загрял.
stivemaster - майстор
Е нали точно такъв съм ти дал, не четеш ли ?
Змей - напреднал
Значи както ти казах заблудих се че е трифазен защото там където се усилва и намаля е дадено че на трифазен е 160А а на монофазен 140А реших че работи на трифазен по мощно както е описано на самият корпус та затова и търсих заместител на пакетния ми ключ за мен е нелогично да имам трифазен ток и да не мога да си включа монофазен електрожен та така. А ако имах комшия който да го свържи нямаше да пиша тук . Не ми е ясно как да го свържа от бобината излизат 4 кабела двата предполагам че са за лампичката която отчита когато е загрял? а другите два са сигурно фаза и нула на единия има кондензатор. Бобините са две едната е със кръгло жило а другата с плоско 4-кабела са от кръглото жило а от плоското 2 кабела от една и съща пластина, два кабела от вентилатора и 4 кабела от 2-те крушки едната сигнализира когато е загрял а другата свети когато е включен, вентилаторът върти постоянно когато е включен. Та кое на къде да връзвам ? дано съм ясен така ако не да пусна снимков материал?
Змей - напреднал
Ето трансформатора разделен е на 2

Прикачен файл

IMG_2597.JPG
Змей - напреднал
Ето на кръглите навивки излизат 4 кабела и на единия има кондезатор (това в синьото) мисля че

Прикачен файл

IMG_2599.JPG
IMG_2599.JPG (107.64 KиБ) Видяна 3122 пъти

Прикачен файл

IMG_2598.JPG

Тема "Помощ за електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: