• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alantion - специалист
boqn_zara написа:
Ти сигурен ли си,че проблема е в трафа,да не би да имаш проблем в платката?

Ами на входа на първичната намотка има 220 в напрежение а в двата изходящи на вторичната намотка няма напрежение.
hidrazin - майстор
alantion написа:
Проверих,няма вградена термозащита,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
Само да попитам. Ти къде провери за тази термозащита?
:partyman:
alantion - специалист
hidrazin написа:
alantion написа:
Проверих,няма вградена термозащита,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
Само да попитам. Ти къде провери за тази термозащита?
Ами обикновено е прикрепена към намотките на трафа и отгоре е облечена в изолаторна материя. Аз разкъсах тази изолация (понеже съм имал такъв случай) ,но отдолу се виждат само намотките .Има ли вероятност да е вътре в самия траф?,...или?
hidrazin - майстор
Output power (RMS): 2 x 3 + 6W
При тази мощност и тези ламаринки за радиатори няма да е кой-знае колко голямо напрежението. Явно си им е проблем на този китайски Филипс.
Ето тук са имали подобен проблем с трансформатора. Според прочетеното излиза че има термична защита. Нали я търсиш на първичната намотка а не на вторичната?
http://www.elforum.ro/viewtopic.php?f=17&t=109280
Според мен един траф за 12 волта 1,5 ампера ще свърши работа. Ако не откриеш термозащитата де.
shadow__01 - майстор
Това са напреженията на чипа.
Прикачен файл:
44556.jpg
44556.jpg (57.63 KиБ) Видяна 2321 пъти
Както писа hidrazin за 12V траф, изпрасвено и филтрирано става около 17-18V на празен ход.
alantion - специалист
shadow__01 написа:
Това са напреженията на чипа.
Прикачен файл:
44556.jpg
Както писа hidrazin за 12V траф, изпрасвено и филтрирано става около 17-18V на празен ход.
Благодаря много за изчерпателната информация. Последно -12 волта(1,5-2 )А. Това е ,което ще търся .
sstefanov - майстор
shadow__01, не си намерил правилния чип! TL074 НЕ Е крайно стъпало!
Не обърквай човека!

pansim ви го е написал: махнете медните пластинки и ще видите кой е чипа под тях.
Последна промяна от sstefanov на съб окт 26, 2013 10:52 pm, променено общо 1 път.
shadow__01 - майстор
sstefanov написа:
shadow__01, не си намерил правилния чип! TL074 НЕ Е крайно стъпало!
Не обърквай човека!
Извинявам се, чак сега погледнах, че под радиаторите има чипове.
hidrazin - майстор
Като се замисля този траф на 12 волта ще му дойде много. По-добре 9-волтов за същия ток. Едва ли под ламаринките ще има кой-знае какъв усилвател. Все пак е добре да се погледне какво има отдолу де.
А по операционния усилвател TL074 не бих съдил за захранващото напрежение. Това +/-18 волта само означава че може да работи на 36 волта със средна точка. :)
Не успя ли да откриеш термозащита? Убеден съм че има.
Draganov - специалист
В 90% от случаите (ако трафа не е прегрявал) прекъсва единия край на първичната намотка в мястото където е запоена за по-дебелия изводен проводник. Зачисти изолацията в това място и премери с омметър здрава ли е първичната намотка (няколкостотин ома трябва да е).
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за траф на субуфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: