• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
aismak - помощник
Май няма шанс да се получи :sad:
hidrazin - майстор
Изображение
Схема, приведенная на рисунке - блок питания от автомобильного
усилителя Jensen (4x40 Вт). Схема упрощена - не показаны каскады
защиты от перегрузок усилителей по току и термозащиты. Группы
электролитических конденсаторов показаны как один конденсатор
суммарной емкости.
Трансформатор преобразователя намотан на ферритовом кольце
К42х28х10. Первичная обмотка намотана "косой" из восьми проводов
диаметром 1,2 мм и содержит 6,5 витков; вторичная - "косой" из
четырех проводов диаметром 1 мм. После намотки каждая коса
разделена на две части и начало одной половины обмотки соединяется
с концом другой.
Дроссель намотан на ферритовом стержне диаметром ~16 мм.
и содержит ~10 витков провода диаметром 2мм. Его данные не критичны.
Ето ти и още. Това дето го даде todortv. Само с тая втората има малко особености. Средната точка е ясна - между двата изходни кондензатора и ще получиш +/-12 волта. Само дето нататък не знам как ще се оправяш масите. Тази втората маса ще е "виртуална" и не трябва да я обединяващ с тази на автомобила. По-добре първата схема.
Изображение

И разбира се най-лесният вариант. Взимаш си едно такова и използваш оригиналното захранване на DVD-то.
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... V-220V+50W
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на съб дек 28, 2013 12:24 am, променено общо 1 път.
brum - майстор
Шанс има, ама ти трябва схема. А преобразователите дето го могат това не тръгват веднага и обикновенно е заигравка докато ги подкараш. И съдейки по въпросите ти е по-удачно да си намериш готова модул за тая работа.

Та трябва step up модул дето да прави от 12V вход 24V изход. На тия 24V правиш изкуствена средна точка и като резултат имаш +-12V. От +12V с линеен стабилизатор си вадиш +5V. Най вероятно основната ти консумация ще е на +-12V - логично е те да са за някаква по-силова електроника, а 5V да са за процесора на DVD-то. Модула дето може да ти направи от 12V вход на 24V е нещо такова - http://dx.com/p/dc11-35v-to-11-35v-10a- ... ule-247963 .

Това е най-лесният вариант. Другият е да седнеш да реализираш схема за захранване на усилвател за кола (или да си намериш един и да му преработиш захранването).

Или като цяло - много играчка :) . Няма ли евтини DVD-та за кола?
hidrazin - майстор
Абе то тоя модул от DX почти същия го има и у нас. Въпроса е дали ще успее да го преправи?
http://www.hit-electronics.com/el-mater ... avasht.htm
:partyman:
ivanovbg - майстор
@aismak, мисля че няма да се справиш с такава сложна техника. Ако разбираше достатъчно - нямаше да питаш :wink:
Иначе това е твоята схема.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (14.01 KиБ) Видяна 2240 пъти
aismak - помощник
Мисля че с този модул ще успея та се справя.Ако имам 24 в от там нататък е лесно.Две съпротивления и готово.Или греша

Прикачен файл

index.jpg
index.jpg (2.93 KиБ) Видяна 2154 пъти
ben84 - специалист
Човекът си има +12, +5 се прави със 7805 и остава да му измислим един -12.
Така не опростяваме ли задачата? Мисля, че имаше разни прости схеми с кондензатор, ама сега нетът ми е ограничен. А и не съм в нас да погледна архива. :partyman:

ПП. Може ли подробни снимки на часта която иска това захранване?
Последна промяна от ben84 на вт дек 31, 2013 4:40 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
Разгледай вариантите за -12 и ще видиш, че никак не я опростява :) . И е добре да съобразиш, че тия +12 дето ги мислиш реално са между +10 до +14.5 волта. И тъй като поне симетрията е добре да се запази - още се усложнява схемата.
  • 1
  • 2

Тема "Средна точка на акумолатор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: