Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Има такива и направо с ухо. Ползвал съм от първия модел и не съм доволен. За другите не знам.
Хидра, благодаря за линковете, ама търся точно като показаният. Ония изглеждат много пластмасови, което означава = лесно топят. Да не говорим колко много са грозни. Бях купувал такива от местната железария 2-3, ама сега изчезнаха. Много по-удобни са от правите и не са грозни.
А за замазаните връзки - сигурно човека има предвид каквото пише. Не е хубаво, има утечки и какво ли не, ама...шанс...
Тани - модератор
След като ползвах първата ролка 3М , вече Теса ми се струва твърда и менте! Не знам защо на тебе 3М ти се струва твърда, може би защото е по-дебела? Въпреки това 3М е по-разтеглива, уплътнява и залепва по-добре. Теса е по-пластмасова, докато 3М стои някак по-гумена. Това обаче е мое мнение и не ангажирам никого с него!

От доста време залагам само на тези щепсели:

Изображение

и гледам да имам поне един резервен в чантата с инструменти.
Гумиран е и издържа на падания, влачене и удари, вътре винтовете добре захващат кабелите, а има и две скоби (места за скоби) които захващат кабела. Пластмасата е добра и не се чупи при рязко дърпане на кабела. Много е стабилен за хващане и изваждане!
thinkpad - майстор
Тани написа:
След като ползвах първата ролка 3М , вече Теса ми се струва твърда и менте!
3M по-трудно се пристяга, по-трудно се разтяга, по-дебела е, стои по-твърда и по-трудно прилепва накрая. Тесата по-лесно се опъва и дори без усилие прилепва. А за щепселите - много големи и много грозни. Те са за полеви условия, нещо семпло търся като по-горното. И аз гледах едни за 1,80 гумени. Имам тука и пластмасови противоударни - като нормалното шуко, ама по-особено. За строежи и т.н са ОК твоите, ама аз гледам за вкъщи да го правя, с малко естетика... :) Обаче точно с 3М имах проблеми с прилепването - ръбът, ако не е било опънато добре не прилепва хубаво и да го зачекнеш леко - разлепя се. С тоя 3М, който го имах ми трябваха повече усилия. За това не го харесвам толкова.
hidrazin - майстор
3M е много добра лента и поне за сега не съм срещал от нея ментета. Не знам на каква си попаднал. Има доста видове за електриките от нея.
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... esMastics/
А ето и една идея за щепсел щом другите не ти харесват. :-D Лесно се вади!

Изображение

:partyman:
Тани - модератор
Понеже винтоверта ми падна от едно скеле от 6 метра, му се счупи щипката на едната батерия. От години я лепя с тиксо. Откакто преди година и нещо си взех да пробвам 3М, много по-рядко сменям тиксото с което залепвам батерията на всяко зареждане. Издържа много повече разлепвания/залепвания . Може би твоя "изолирбанд" е бил менте :? Както и гумирания щепсел. Моите ги взимам над 3 лева. Има и по-къс вариант, като за в къщи. Любопитно ми е какво толкова ръчкаш ежедневно из тези контакти в къщи, че ти трябва удобна дръжка на щепсела :? ? Няма ли си ключ?
thinkpad - майстор
Тани написа:
...Любопитно ми е какво толкова ръчкаш ежедневно из тези контакти в къщи, че ти трябва удобна дръжка на щепсела :? ? Няма ли си ключ?
Ами 3М, която взех беше твърда в сравнение с Теса, искаше опъване и то по-сериозно от Теса и пак накрая като я късах не прилепваше края плътно. Теса само леко я натиснеш и е лепнала, но 3М не беше така. Купих го 3М-а към 2лв за малка ролка..или нещо такова - не помня. А за гумираният щепсел - прекарал си се. В интернетя ги продават по левчето. За щепсела - това е оффтопик малко. Просто не ми се пускаше друга тема за търсене на щепсел, че щеше да стане абсурдно. :-D А иначе - не обичам да оставям уреди включени в контакта, докато ме няма. А и когато нещо е на разклонител, а не на отделен контакт, предвиден само за него - налага се по-често изваждане. Един път тия обикновените шуко така ми се заклини в един от новите разклонители(все още много стегнати клеми), че трябваше да го вадя с клещите.
hidrazin написа:
А ето и една идея за щепсел щом другите не ти харесват. Лесно се вади!
Е, аз дадох какво търся. Толкова колеги има в тоя форум, някой не е ли мяркал такъв щепсел, някакво менте с фалшиво Маде ин БГ лого ли е или тайна разработка на ЦРУ? Факт е, че съм доволен, понеже по-лесно се вади.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... Уж пише Made in Bulgaria, ITL, ама никъде не мога ги намеря.
Да не са тези производителите? :)
http://www.tehnil.hit.bg/products.html
Може да му пратиш запитване на човека.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Може да му пратиш запитване на човека.
Няма го в продуктовият им каталог, не мога да го намеря някъде. Може и да ги запитам, но няма да купувам с кашони щепсели, така че не знам дали ще ми обърнат внимание. :)
jekasus - майстор
Все ми е тая каква лента ползвам. И с обикновенни отвертки работя :razz:
ditronix - специалист
Бе не е чак точно тъй! TESA и PLIMOUTH са малко по-твърди и на студено се работи по-трудно с тях,лесно се късат и не може да се изпъват добре,както аз съм свикнал. 3М е наистина малко по-"гумена",ама сега през зимата се работи по-лесно. Ползвам и трите, напоследък повечко 3М че я намирам на добра цена. А лекотата при работа зависи и от дебелината на лентата. По-тънка за по-тънки проводници и кабели. Колкото до BISHOP-а-ползвам самовулканизираща лента, не виждам смисъл да давам луди пари за изолационната им лента,след като по-горе споменатите са перфектни!

Тема "Какъв изолирбанд ползвате?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: